ΜΟΗ: Καθαρά κέρδη 39,2 εκ. αναμένουν οι αναλυτές

Πτώση της τάξης του 45% εκτιμάται ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil το β’ τρίμηνο, στα 39,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

ΜΟΗ: Καθαρά κέρδη 39,2 εκ. αναμένουν οι αναλυτές
Πτώση της τάξης του 45% εκτιμάται ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil το β’ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, λόγω των μικρότερων περιθωρίων διύλισης και των μικρότερων κερδών από την αποτίμηση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις οκτώ αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας διύλισης της Ελλάδας, θα διαμορφωθούν στα 39,2 εκατ. ευρώ, από 70,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Προβλέψεις παρείχαν οι Alpha Finance, Cheuvreux, Deutsche Bank, HSBC Pantelakis, Marfin Analysis, Εθνική-Π&Κ, Proton Bank και UBS.

Τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν στα 68,5 εκατ. ευρώ, από 115,3 εκατ. ευρώ.

Αν δεν συμπεριληφθούν οι επιπτώσεις από την αλλαγή των τιμών πετρελαίου στην αξία των πετρελαϊκών αποθεμάτων της εταιρείας, τα βασικά κέρδη, ή τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 26% στα 24,8 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά το εξάμηνο, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 58,4 εκατ. ευρώ, EBITDA 112,9 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 38,8 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Motor Oil θα ανακοινωθούν στις 26 Αυγούστου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v