Εθνική: Έως 31 € ο πήχης μετά το Q2

Τα ισχυρά έσοδα από συναλλαγές, τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και οι προσπάθειες περιορισμού κόστους ώθησαν τα αποτελέσματα της Εθνικής, σημειώνουν οι αναλυτές. Νέες τιμές από D. Bank, UBS, KBW.

Εθνική: Έως 31 € ο πήχης μετά το Q2
Τα ισχυρά έσοδα από συναλλαγές, τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και οι προσπάθειες περιορισμού κόστους ώθησαν τα αποτελέσματα της Εθνικής, σημειώνουν οι αναλυτές εγχώριων χρηματιστηριακών και διεθνών οίκων.

Σε έκθεσή της, η Deutsche Bank, αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Εθνική στα 27,5 ευρώ από 24,5 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι τα μεγέθη β' τριμήνου ήταν "καθησυχαστικά" και στηρίζουν την εκτίμησή της ότι η Εθνική θα συνεχίσει να υπεραποδίδει στην ελληνική αγορά. Ως εκ τούτου, επαναδιατυπώνει τη σύσταση "buy" και την προτίμησή της στην ΕΤΕ έναντι των υπόλοιπων τραπεζών. 

Η ισχυρή της ρευστότητα και κεφαλαιακή θέση θα επιτρέψει στην τράπεζα να ενισχύσει κερδοφόρα τα μερίδια αγοράς της σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη.

Σύμφωνα με την DB η καλύτερη πορεία της Εθνικής Τράπεζας στο β' εξάμηνο θα στηριχθεί σε πέντε βασικούς παράγοντες που προϋποθέτουν ότι:

α. θα συνεχιστεί η πορεία της αύξησης των δανείων,
β. τα spreads στα δάνεια θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, αν και με αργότερο ρυθμό
γ. σταθεροποίηση των spread προθεσμιακών καταθέσεων,
δ. σταθεροποίηση των spreads στις "κλασσικές" καταθέσεις και
ε. σαφή στήριξη των κερδών από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα.

H UBS, σε έκθεσή της όπου αποδίδει την υπεραπόδοση στο Q2 στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις συναλλαγές, δίνει νέα τιμή-στόχο στα 26 από 24 ευρώ, διατηρώντας ωστόσο σύσταση "neutral" για τη μετοχή.  

Η Citi τονίζει ότι τα ισχυρά έσοδα από συναλλαγές ώθησαν τα κέρδη για την τράπεζα, ενώ δίνει τιμή-στόχο στα 25 ευρώ και σύσταση "buy". 

Η Keefe, Bruyette & Woods, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής, προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας το 2009 και το 2010 κατά 5%, τονίζοντας ότι η ΕΤΕ προσφέρει πιο "ανθεκτική" παραγωγή κερδοφορίας. Ο οίκος διατηρεί σύσταση "outperform" ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 25,7 ευρώ από 23,5 ευρώ.    

Νέα τιμή-στόχο στα 22 από 20,9 ευρώ για τη μετοχή της ΕΤΕ δίνει και η Nomura, διατηρώντας σύσταση "buy".

Τα ισχυρά έσοδα από συναλλαγές ώθησαν τα αποτελέσματα της Εθνικής, αναφέρει η Goldman Sachs, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "neutral"

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, η Natixis αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 31 από 22 ευρώ.  

H Piraeus Securities ανεβάζει το στόχο για την τράπεζα στα 26,5 από 26 ευρώ, διατηρώντας "outperform" και σημειώνοντας ότι τα βασικά κέρδη προ προβλέψεων της τράπεζας ήταν ισχυρά λόγω αυξημένων καθαρών εσόδων από τόκους και περιορισμού του κόστους.

Η Marfin Analysis επισημαίνει την θετική επίδραση από τα ισχυρά καθαρά έσοδα από τόκους, ναφέροντας ότι η ΕΤΕ είναι η μόνη τράπεζα στην οποία τα ΝΙΙ αυξήθηκαν σε ετήσια βάση. Παράλληλα, τονίζει ότι τα μη-βασικά έσοδα (συναλλαγές κ.α.) υπερδιπλασιάστηκαν τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

Η Marfin υπογραμμίζει ότι στην τηλεδιάσκεψη, η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι έχει επιπλέον έσοδα από συναλλαγές ύψους 300 εκατ. ευρώ που δεν ενέγραψε, επηρεάζοντας θετικά την καθαρή της θέση. 

Η ΗSBC τονίζει ότι η διοίκηση της ΕΤΕ την εξέπληξε με τις προσπάθειες περιορισμού κόστους, καθώς οι λειτουργικές δαπάνες του ομίλου διαμορφώθηκαν 2% χαμηλότερα των συγκλινουσών προβλέψεων. Παράλληλα, σημειώνει ότι η διοίκηση της ΕΤΕ αναμένει αντίστοιχη διαμόρφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο επόμενο τρίμηνο, στοχεύοντας σε σταθερή κάλυψη με προβλέψεις. 

Η Alpha Finance αναφέρει ότι τα ισχυρά έσοδα από συναλλαγές και οι προσπάθειες περιορισμού κόστους υποστήριξαν τα κέρδη προ προβλέψεων. Σύμφωνα με την ΕΤΕ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφθασαν στο ανώτατο σημείο τους στο Q2 και αναμένεται επιβράδυνση στο β' εξάμηνο του έτους.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v