Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: Σημείο-κλειδί για το ΓΔ η στήριξη των 2.830

Βραχυχρόνια σημείο-κλειδί είναι η στήριξη των 2.830 μονάδων εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση, ενώ τονίζει πως η επόμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης διαμορφώνεται στις 3.150 - 3.200 μονάδες.

ΕΜΠ: Σημείο-κλειδί για το ΓΔ η στήριξη των 2.830
Βραχυχρόνια σημείο-κλειδί για τον Γενικό Δείκτη είναι η στήριξη των 2.830 μονάδων, εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου.

Μετά την επίτευξη νέων υψηλών από τις τράπεζες θεωρείται αρκετά πιθανή μια σταδιακή διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές, εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί καθιστά εφικτό στόχο βραχυπρόθεσμα τις 3.010 μονάδες.

Η επόμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης στις 3.150 - 3.200 μ., αλλά για να προσεγγιστεί θα πρέπει οι τραπεζικές μετοχές όχι μόνο να μη διορθώσουν αλλά και να σημειώσουν σημαντική επιτάχυνση της ανοδικής τους τάσης, σενάριο αρκετά παρακινδυνευμένο.

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο Γ.Δ. διατήρησε το ανοδικό του rally, καταγράφοντας νέα υψηλότερη τιμή έτους στις 2.932,45 μ. (στη συνεδρίαση της Πέμπτης).

Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε: "Αν υπάρξει ανοδική υπέρβαση των 2.770 μ. με σημαντική αύξηση των συναλλαγών τότε θα αναμένουμε σημαντικό rally τιμών με κατεύθυνση τη ζώνη 2.930 - 2.980μ. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχουν τεχνικές ενδείξεις που να συνηγορούν σε αυτό το σενάριο στο άμεσο μέλλον".

Γεγονός είναι ότι περιμέναμε την προαναφερόμενη ανοδική κίνηση, αλλά εκτιμούσαμε ότι θα προηγηθεί μικρή διορθωτική κίνηση προς τις 2.670 μονάδες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι συνήθως η έλλειψη αξιόλογων διορθωτικών κινήσεων από τη μία πλευρά επιβεβαιώνει το ισχυρό ανοδικό momentum των αγορών, αλλά από την άλλη προμηνύει την κορύφωση του ανοδικού κύματος σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, επισημαίνει η Εμπορική.

Πρακτικά, είναι προτιμότερες -όσον αφορά στις long θέσεις- οι ανοδικές τάσεις που έχουν χαμηλό "βηματισμό", καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι "ελεγχόμενος" ο επενδυτικός κίνδυνος.

Στην παρούσα φάση η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 2.830 μονάδες. Αν αυτή διασπαστεί, πιθανότατα ανοίγει ο δρόμος για ουσιαστικότερη διορθωτική κίνηση προς τις επόμενες στηρίξεις των 2.760 μ. (ασθενής) και των 2.690 μ. (ισχυρή). Η εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών θα καθορίσει το εύρος της υποχώρησης.

Αντίθετα, αν παραμείνει αλώβητη η στήριξη των 2.830 μ. για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις, αυξάνονται οι πιθανότητες να επεκταθεί άμεσα η ανοδική τάση προς τις 3.010 μ., με τη συμμετοχή πλέον του συνόλου των μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE/ASE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v