ΕΜΠ: Αντέχει η στήριξη των 2.100 στο ΧΑ

Στην περιοχή των 2.100μ έχουν προεξοφληθεί οι αρνητικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον και ο αρχικός ανοδικός στόχος προσδιορίζεται στις 2.430μ τονίζει η Εμπορική.

ΕΜΠ: Αντέχει η στήριξη των 2.100 στο ΧΑ
Στο αισιόδοξο σενάριο, στην περιοχή των 2.100μ έχουν προεξοφληθεί οι αρνητικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, τουλάχιστον για το  κοντινό μέλλον και ο αρχικός ανοδικός στόχος(σε ορίζοντα διμήνου) προσδιορίζεται στις 2.430μ τονίζει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου.

Στο απαισιόδοξο σενάριο, θα επεκταθεί η υποχώρηση στις επόμενες στηρίξεις των 2.000μ και 1.950μ.

Τις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν από την τελευταία μας ανάλυση, ο ΓΔ εμφάνισε σταθεροποιητικές στάσεις, καθώς δεν σημείωσε χαμηλότερο από το πρόσφατο χαμηλό των στις 2.074,92μ (09/12) και παλινδρόμησε σε ένα περιορισμένο εύρος τιμών, πέριξ των 2.180μ.

Η ζώνη τιμών των 2.100-2.070μ διατηρείται απαραβίαστη για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, παρά τον καταιγισμό αρνητικών ειδήσεων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχουν προεξοφληθεί βραχυπρόθεσμα οι αρνητικές εξελίξεις, τουλάχιστον όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας.

Πιθανότατα δεν έχει προεξοφληθεί ενδεχόμενη σημαντική υποχώρηση (άνω του 7-10%) των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών.

Αν πραγματοποιηθεί το απαισιόδοξο σενάριο, υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης περίπου 10% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς η επόμενη ισχυρή στήριξη βρίσκεται πέριξ των 1.950μ. Για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος πραγματοποίησης αυτού του σεναρίου, στις επόμενες συνεδριάσεις ο ΓΔ δεν όχι μόνον δεν πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.150μ αλλά αντίθετα πρέπει να ξεπεράσει τις 2.220μ (επιθυμητή η αύξηση των συναλλαγών στη δεύτερη περίπτωση).

Στο αισιόδοξο σενάριο, ο αρχικός ανοδικός στόχος προσδιορίζεται στις 2.430μ. Αν διατηρηθεί η θετική τεχνική εικόνα των διεθνώς δεικτών, η ανοδική κίνηση μπορεί να επεκταθεί στις 2.500μ (διόρθωση της τάξεως του 50% των απωλειών του προηγούμενου διμήνου).

Μέγιστη δυνατή τιμή, για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι 2.580μ (εκτός κι αν επιταχύνουν ανοδικά οι ξένες αγορές), αναφέρει η Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v