Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέοι δείκτες FTSE/Χ.Α. διεθνούς δραστηριοποίησης

Mε στόχο την ανάδειξη των εισηγμένων εταιρειών που έχουν έντονη διεθνή δραστηριότητα στο Χ.Α. σχεδιάστηκε μια ομάδα νέων δεικτών για την παρακολούθηση της χρηματιστηριακής τους συμπεριφοράς.

Νέοι δείκτες FTSE/Χ.Α. διεθνούς δραστηριοποίησης
Mε στόχο την ανάδειξη των εισηγμένων εταιρειών που έχουν έντονη διεθνή δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με τον οίκο FTSE, σχεδίασε μια ομάδα νέων δεικτών για την παρακολούθηση της χρηματιστηριακής τους συμπεριφοράς.

Οι νέοι δείκτες καταγράφουν και προβάλουν στο παγκοσμιοποιημένο πλέον επενδυτικό κοινό, τον εξωστρεφή χαρακτήρα που έχει αναπτύξει o ελληνικός παραγωγικός ιστός και ο οποίος βαίνει συνεχώς βελτιούμενος.

Ζητούμενο στην τρέχουσα περίοδο είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων ακόμη και μέσω της δημιουργίας νέων προϊόντων, έτσι ώστε να διευρυνθεί το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η επιλογή των μετοχών βασίζεται στο ποσοστό των συνολικών τους εσόδων όπως αυτά προκύπτουν από τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό.

Οι νέοι δείκτες είναι οι εξής:

FTSE/ΧΑ Διεθνούς Δραστηριοποίησης, στον οποίο θα συμμετέχουν όλες οι εταιρείες με έσοδα από το εξωτερικό που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% των συνολικών τους εσόδων.

FTSE/ΧΑ Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus, στον οποίο θα συμμετέχουν οι 30 πρώτες εταιρείες του Δείκτη FTSE/ΧΑ Διεθνούς Δραστηριοποίησης με κριτήριο το ποσοστό των συνολικών εσόδων τους από το εξωτερικό.

Οι δείκτες λαμβάνουν επίσης υπόψη τους το ποσοστό ευρείας διασποράς (Free Float) των μετοχών ενώ θα υπάρχει συντελεστής στάθμισης των μετοχών με βάρος μεγαλύτερο από το 20% της αξίας του δείκτη.

Η τιμή εκκίνησης ορίζεται σε 1.000 μονάδες και ο υπολογισμός θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012.

***Αναλυτικά οι νέοι δείκτες και η σύνθεση τους, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v