Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αλλαγές συστάσεων σε 8 τίτλους

Αισιοδοξία απορρέει από τη δραστηριότητα που παρατηρείται στον τομέα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων εκτιμά η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της, όπου παράλληλα επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2006 θα θέσουν τη μεσοπρόθεσμη τάση. Αλλαγή συστάσεων για Alpha Bank, Cardico, Coca-Cola, Εθνική, Πειραιώς, CosmΟΤΕ, Νίκας και Εμπορική.

Εγνατία: Αλλαγές συστάσεων σε 8 τίτλους
Αισιοδοξία απορρέει από τη δραστηριότητα που παρατηρείται στον τομέα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων εκτιμά η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της, όπου παράλληλα επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2006 θα θέσουν τη μεσοπρόθεσμη τάση. Επίσης, η χρηματιστηριακή προχωρά σε αλλαγές των συστάσεων για οκτώ τίτλους.

Ειδικότερα, η Εγνατία Finance υποβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές των Alpha Bank, Cardico, Coca-Cola 3E και Εθνικής από ”buy” σε ”accumulate” λόγω των περιθωρίων ανόδου που διακρίνει.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή υποβάθμισε και τη σύσταση για τις μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς, CosmΟΤΕ και Νίκας από ”accumulate” σε ”hold”, θέτοντας ταυτόχρονα τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας από ”under review” που είχε πριν.

Το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής αναφέρει ότι προβλέπει περιθώριο ανόδου της τάξης του 4,1% για τον Γενικό Δείκτη και 6,1% για τον FTSE-20, το οποίο και εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα καλύψει εντός του 2006.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Σοφοκλέους συνεχίζει να συγκρίνεται με ευνοϊκούς όρους με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσον αφορά στις προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης για τα κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 25,1% για το 2006, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο ”χαμηλό” του 7%.

Εξάλλου, επισημαίνει ότι βλέπει ”με καλό μάτι” την κίνηση της Εθνικής Τράπεζας όσον αφορά στην εξαγορά της Finansbank, ενώ την κρίνει απόλυτα λογική από στρατηγικής πλευράς, συμπληρώνοντας ότι το τίμημα είναι κι αυτό λογικό.

”Υπολογίζουμε ότι η πιθανή εξαγορά του 90% της Finansbank θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας από την πρώτη κιόλας μέρα, χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί οι συνέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν μεταξύ των δύο τραπεζών” επισημαίνει η Εγνατία Finance.

Συμπληρώνει δε πως οι επενδυτές έχουν ήδη αναγνωρίσει αξία στην κίνηση της Εθνικής παρά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ στην οποία θα προχωρήσει η τράπεζα, η μετοχή της οποίας έχει ενισχυθεί κατά 7,7% από την ημέρα που ανακοινώθηκε το deal.

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως παραμένει θετική για τις τράπεζες, σημειώνοντας πως επιλέγει τις Alpha Bank (περιθώριο ανόδου 10,7%), Εθνική Τράπεζα (+10,8%) και EFG Eurobank (+8,5%) ως ”top picks” από τον κλάδο.

Συμπληρώνει ταυτόχρονα πως συνεχίζει να διακρίνει αξία για τη μετοχή του ΟΤΕ (περιθώριο ανόδου της τάξης του 16,3%), καθώς εκτιμά πως οι προοπτικές από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης δεν αντανακλώνται στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, ενώ σε ό,τι αφορά την CosmΟΤΕ σημειώνει πως είναι ”δίκαια” αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v