Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Πρόστιμα για μεθοδεύσεις στη ”Μύλοι Κεπενού”

Πρόστιμα 330.000 ευρώ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τεχνητή διαμόρφωση τιμής και προσυμφωνημένες συναλλαγές στη μετοχή της εταιρίας ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ.

ΕΚ: Πρόστιμα για μεθοδεύσεις στη ”Μύλοι Κεπενού”
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του αποφάσισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του:

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 330.000 ευρώ στους κ.κ. Σωκράτη Χατζηπαυλίδη, Κωνσταντίνο Ιωάννου, Ευάγγελο Μαυρουδή και στις εταιρίες ”ΕΡΜΗΣ ΑΕΛΔΕ” και ”Global Financial Choice ΑΕΛΔΕ”.

Από τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι οι παραπάνω συμμετείχαν στην κατάρτιση μεθοδευμένων και προσυνεννοημένων συναλλαγών με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρίας ”ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Ε.”.

Αναλυτικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα 100.000 ευρώ στον κ. Σωκράτη Χατζηπαυλίδη, 70.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, 20.000 ευρώ στον κ. Ευάγγελο Μαυρουδή, 70.000 ευρώ στην ”Global Financial Choice ΑΕΛΔΕ” και 30.000 ευρώ στην ”ΕΡΜΗΣ ΑΕΛΔΕ”.

Για την ίδια υπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα ύψους 25.000 και 15.000 ευρώ στις εταιρίες ΖΕΥΣ ΑΧΕΠΕΥ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ αντίστοιχα, μέσω των οποίων διενεργήθηκαν οι σημαντικότερες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v