Διαγραφή Πουλιάδη - Informatics προτείνει το ΧΑ

Πρόταση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει τη διαγραφή των εταιριών Πουλιάδης και Informatics υιοθέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επίσης αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών ΕΤΜΑ και Λεβεντάκης.

Διαγραφή Πουλιάδη - Informatics προτείνει το ΧΑ
Πρόταση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει τη διαγραφή των εταιριών Πουλιάδης και Informatics υιοθέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, όπως μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr, μετά από πρόταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών ΕΤΜΑ και Λεβεντάκης.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνδερίαση αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την εξέταση της περίπτωσης διαγραφής των μετοχών των εταιριών ”ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.” και ”ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε.”, οι οποίες ευρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης για διάστημα πάνω από 6 μήνες.

Αναφορικά με το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών ΕΤΜΑ και Λεβεντάκης το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημερώνει τα εξής:

α) οι κοινές και προνομιούχες μετοχές της εταιρίας ”ΕΤΜΑ Α.Ε. ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΜΕΤΑΞΗΣ” μεταφέρονται στην Κατηγορία Επιτήρησης από την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2006, σύμφωνα με το άρθρο 212, παράγραφος 1, περίπτωση (στ) του Κανονισμού του Χ.Α.

και

Β) η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ”Γ.ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΤΕΧ Α.Β.Ε.Ε.”, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό του Χ.Α. για τις μετοχές εταιριών που τελούν υπό αναστολή διαπραγμάτευσης για διάστημα άνω των 3 μηνών.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνδερίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 33.635.790 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ”PLIAS Α.Β.Ε.Ε.”, που προκύπτουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 1,9 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ανώνυμη μετοχή, σε τιμή διάθεσης εκάστης 0,32 ευρώ.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 4η Ιουλίου 2006. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 10/7/2006 έως και την 24/7/2006, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 10/7/2006 έως και την 18/7/2006.

• των 45.696.516 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ”ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε.”, που προκύπτουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 3 παλαιές, κοινές ή προνομιούχες, ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,30 ευρώ.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 4η Ιουλίου 2006. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 10/7/2006 έως και την 24/7/2006, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 10/7/2006 έως και την 18/7/2006.

• των 72.230 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”S & B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση μη διατεθέντων κέρδων και με διανομή δωρεάν μετοχών σε στελέχη της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 5η Ιουλίου 2006.

• των 10.130.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 4ης Ιουλίου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 12η Ιουλίου 2006.

• των 21.360 νέων κοινών και των 440 νέων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 5η Ιουλίου 2006.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών,

• ενέκρινε την αποδέσμευση μετοχών της εταιρίας ”PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ A.E.” ως εξής: α) μέχρι 5.000.000 μετοχών από τον μέτοχο κ. Αθανάσογλου Αντώνιο, β) μέχρι 4.000.000 μετοχών από τον μέτοχο κ. Λιανό Ηλία, και γ) μέχρι 700.000 μετοχών, που κατέχουν εξ’ αδιαιρέτου οι κ.κ. μέτοχοι Μαρκοπούλου Μαίρη, Μαρκοπούλου Γιολάντα και Μαρκόπουλος Δημοσθένης, με σκοπό τη μεταβίβασή τους στην εταιρία ”IRF European Finance Investments Ltd”. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω μετοχές θα παραμείνουν δεσμευμένες.

• ενημερώθηκε για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.” λόγω ακύρωσης 786.000 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 5η Ιουλίου 2006.

Επίσης,

• ενέκρινε την απόκτηση της απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης ”ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω μετοχών την Τετάρτη 5/7/2006.

• αποδέχθηκε την παραίτηση της εταιρίας ”G-TRADE Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.” και προέβη στη διαγραφή της από Μέλος του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v