Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΣ ΧΑ: ”Οκ” σε νέες μετοχές 3 εταιριών

Την εισαγωγή προς διαπραγματεύση των νέων μετοχών των Πετζετάκις, Ξυλεμπορία και Plias ενέκρινε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

ΔΣ ΧΑ: ”Οκ” σε νέες μετοχές 3 εταιριών
Την εισαγωγή προς διαπραγματεύση των νέων μετοχών των Πετζετάκις, Ξυλεμπορία και Plias ενέκρινε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Παράλληλα ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του εξ’ αποστάσεως Μέλους της Αγοράς Αξιών του ΧΑ από την εταιρία Λαϊκή Χρηματιστηριακή Ε.Π.Ε.Υ.

Αναλυτικότερα το ΔΣ ενέκρινε:

• των 1.963.192 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.”, που προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών.

Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης του συνόλου των 1.963.192 υφισταμένων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρίας - προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές - ορίστηκε η 3η Οκτωβρίου 2006, ενώ ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των 1.963.192 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου 2006.

των 2.330.832 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και των 717.360 νέων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε.”, που προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων κοινών και προνομιούχων ανωνύμων μετοχών, αντίστοιχα.

Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης του συνόλου των 2.330.832 υφισταμένων κοινών ανωνύμων μετοχών και των 717.360 υφισταμένων προνομιούχων ανωνύμων μετοχών της εταιρίας - προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές και προνομιούχες ονομαστικές μετοχές - ορίστηκε η 3η Οκτωβρίου 2006, ενώ ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των 2.330.832 κοινών ονομαστικών μετοχών και 717.360 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου 2006.

των 50.838.626 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών της εταιρείας ”PLIAS Α.Β.Ε.Ε. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 4η Οκτωβρίου 2006.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για:

τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΑΚΤΙΒ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.” από 1,50 ευρώ σε 1,23 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία – 1,23 ευρώ ανά μετοχή - ορίστηκε η 3η Οκτωβρίου 2006.

την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας ”ΛΟΤΖΙΚ ΝΤΑΤΑ ΙΝΦΟΡΜΕΙΣΟΝ ΣΥΣΤΕΜΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” σε ”ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΑΡ ΛΟΤΖΙΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ”, με διακριτικό τίτλο ”SINGULARLOGIC S.A.”, η οποία ισχύει από την 2α Οκτωβρίου 2006.

την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας ”ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑΣ Η/Υ, ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ” σε ”ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ”, με διακριτικό τίτλο ”DIONIC A.E.B.E.”, η οποία ισχύει από την 2α Οκτωβρίου 2006.

• την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”. Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει 1,17 ευρώ. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής ορίστηκε η 3η Οκτωβρίου 2006.

• την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.”. Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει 0,35 ευρώ. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής ορίστηκε η 3η Οκτωβρίου 2006.

• την προσθήκη διακριτικού τίτλου ”ΑΤΕ Ασφαλιστική”, στην επωνυμία της εταιρίας ”ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.”, η οποία ισχύει από την 2α Οκτωβρίου 2006.

την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας ”SPRIDER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ –ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ” σε ”SPRIDER STORES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ”, με διακριτικό τίτλο ”SPRIDER STORES ΑΕ”, η οποία ισχύει από την 3η Οκτωβρίου 2006.

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.”, σχετικά με την εξαγορά ποσοστού 100% της μη εισηγμένης εταιρίας ”THREE DEE ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”. Σημειώνεται ότι ζητήθηκε η συμπλήρωση του πληροφοριακού σημειώματος με στοιχεία σχετικά με την αποτίμηση της εξαγοραζόμενης εταιρίας όπως προβλέπεται στην απόφαση 33 του Δ.Σ. του Χ.Α.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

* την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας ”ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της παραπάνω εισηγμένης την Τετάρτη 4/10/2006.

* την απόκτηση της ιδιότητας του εξ’ αποστάσεως Μέλους της Αγοράς Αξιών του ΧΑ από την εταιρία – Μέλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ”Λαϊκή Χρηματιστηριακή Ε.Π.Ε.Υ. ΛΙΜΙΤΕΔ”, στο πλαίσιο της λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών ΧΑ – ΧΑΚ.

* την απόκτηση της ιδιότητας του Μέλους - Παραγγελιοδόχου στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ από την εταιρία ”Ν. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.”.

* την απόκτηση της ιδιότητας του Μέλους του ΧΑ για τις Αγορές Αξιών και Παραγώγων από την εταιρία ”PROTON BANK A.E.”, καθώς και την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών ”ΕΒΙΚ Α.Ε.”, ”UNIBRAIN Α.Ε.” και ”YALCO ΣΩΚΡΑΤΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΑΕ” και επί των παράγωγων προϊόντων ”ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE/XA-20”, ”ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE/XA Mid 40”, ”Δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/XA-20”.

Η ιδιότητα ισχύει ακόμα για τα ”ΣΜΕ επί των μετοχών” των εισηγμένων εταιριών ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”, ”ΟΤΕ”, ”ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.”, ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.”, ”COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.”, ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.”, ”ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ”, ”EXAE”, ”ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.”, ”MARFIN FINANCIAL GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, ”ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧ/ΩΝ”, ”ΟΠΑΠ Α.Ε.”, ”ΔΕΗ Α.Ε.”, ”ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ”, ”ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.B.E.Ε.”, ”ΓΕΚ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ”, ”ATTICA Α. Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, ”COCA-COLA EEE Α.Ε.”, ”HYATT REGENCY ΞΕΝ/ΚΗ & ΤΟΥΡ. Α.Ε.” από την εν λόγω εταιρία, ενώ καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω μετοχών και παραγώγων τη Δευτέρα 2/10/2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v