Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beta: Πτώση τζίρου και EBITDA στα εννεάμηνα

Στα 6 δισ. η κερδοφορία 188 εισηγμένων, με αύξηση 152% στο εννεάμηνο, κυρίως λόγω των τραπεζικών αποτελεσμάτων. Πιέσεις σε τζίρους και EBITDA. Πάνω από τις μισές εταιρίες είναι ζημιογόνες. Ποιες ξεχωρίζουν.

Beta: Πτώση τζίρου και EBITDA στα εννεάμηνα

Συνεχίζεται η πίεση στους τζίρους και τη λειτουργική κερδοφορία των εισηγμένων, όπως δείχνουν οι ισολογισμοί 135 εταιριών που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Beta AΕΠΕΥ.

Στο μέτωπο των καθαρών κερδών καταγράφεται εκτίναξη 152%, στα 6 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των τραπεζών, που δεν επιβαρύνονται φέτος με ισχυρές έκτακτες ζημιές όπως το 2012.

Πτώση 5,1% καταγράφεται στον κύκλο εργασιών των εν λόγω εταιριών, που διαμορφώνεται στα 51,7 δισ. ευρώ ενώ τα EBITDA διαμορφώνονται στα 4,58 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 17,4%.

Κερδοφόρο είναι το 40% των εταιριών μέχρι στιγμής, ενώ 25 εταιρίες ενίσχυσαν την κερδοφορία τους, 24 εταιρίες τη μείωσαν και 26 εταιρίες επέστρεψαν σε κέρδη από ζημιές.

Στον αντίποδα, 113 εταιρίες είναι ζημιογόνες (το 60%) εκ των οποίων οι 40 αύξησαν τις ζημιές τους, 56 τις μείωσαν και 17 γύρισαν σε ζημιές από κέρδη.

Για τις επιδόσεις τους στο μέτωπο των κερδών ξεχωρίζουν οι εταιρίες Paperpack, Γενική Εμπορίου, Ιασώ, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Περσέας, ΚΑΕ, Profile, Alpha Αστικά Ακίνητα και Μυτιληναίος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v