Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pantelakis: Τα 5 top-picks για το 2014

Πειραιώς και Alpha στις επιλογές της χρηματιστηριακής από τον κλάδο των τραπεζών. ΔΕΗ, Motor Oil και EXAE συμπληρώνουν την πεντάδα. Θετικές εκπλήξεις από το μέτωπο των macro. Πονοκέφαλος η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία και οι εκλογές.

Pantelakis: Τα 5 top-picks για το 2014

Τις κορυφαίες επιλογές από την ελληνική αγορά για το 2014 παρουσιάζει σε έκθεσή της η Pantelakis Sec, στην οποία αναφέρει ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία εμφανίζουν βελτίωση, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας.

Από τον κλάδο των τραπεζών, η χρηματιστηριακή τοποθετεί στη λίστα με τα top-picks τη μετοχή της Πειραιώς με τιμή-στόχο 2 ευρώ, και της Alpha με τιμή-στόχο 0,83 ευρώ.

Οι επιλογές από τους υπόλοιπους κλάδους περιλαμβάνουν τις μετοχές της ΔΕΗ με τιμή-στόχο 13,40 ευρώ, της Motor Oil με τιμή-στόχο 10 ευρώ και της ΕΧΑΕ με τιμή-στόχο 10 ευρώ.

H σύσταση για όλες τις μετοχές είναι overweight

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η Πειραιώς και η Alpha διαθέτουν μεγάλα κεφαλαιακά μαξιλάρια, τα οποία μπορούν να καλύψουν πιθανές επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες. Η πρώτη είναι η κορυφαία επιλογή όσον αφορά τον συντελεστή beta καθώς είναι η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα με ευρεία δυνατότητα συνεργειών, ενώ η δεύτερη έχει ανοδικές προοπτικές με προστασία από καθοδικά ρίσκα.  

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, επισημαίνει πως θα επωφεληθεί από τη γενικότερη αποκλιμάκωση των κινδύνων για την ελληνική οικονομία και από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Η Motor Oil αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ενώ η μετοχή της ΕΧΑΕ είναι φθηνή επιλογή, με ισχυρές προοπτικές ανόδου.

Τα στοιχήματα για την οικονομία και το πολιτικό ρίσκο

Η Pantelakis επισημαίνει στην έκθεση με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου πως η Ελλάδα έχει αρχίσει να εμφανίζει θετικές εκπλήξεις για το ΑΕΠ, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα.

Τονίζει ωστόσο πως πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η εύρεση λύσης στα προβλήματα του χρέους και των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι το στοίχημα για το 2014.

Η χρηματιστηριακή βλέπει ούριους ανέμους για το Χ.Α., σημειώνοντας τις θετικές ροές από τα funds και τη συνέχιση των θετικών επιδράσεων από το re-rating. 

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, η Pantelakis προειδοποιεί πως η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία και οι εκλογικές αναμετρήσεις θα θέσουν σε δοκιμασία τις αντοχές του συνασπισμού Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v