Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Επιστροφή κεφαλαίου «βλέπει» η Eurobank

Η σημαντική pro forma καθαρή θέση της εταιρίας, στα 256 εκατ. ευρώ μετά την επίλυση της εκκρεμότητας των οφειλών του δημοσίου, αφήνει στην εταιρία το περιθώριο επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, έως και 150 εκατ. ευρώ, τονίζει η Eurobank Equities.

ΕΥΔΑΠ: Επιστροφή κεφαλαίου «βλέπει» η Eurobank

Η ΕΥΔΑΠ έχει περιθώριο να προχωρήσει σε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, έως 150 εκατ. ευρώ, τονίζει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 11 ευρώ, ενώ σημειώνει ότι η μετοχή συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές της. 

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει αξιόλογα τα αποτελέσματα 2013 της εταιρίας ενώ σημειώνει ότι θα δώσει μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή και θα προχωρήσει σε διανομή αφορολόγητου αποθεματικού ύψους 0,02 ευρώ στην επικείμενη γενική συνέλευση.

Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών (στα 8,93 € σήμερα, Πέμπτη), η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έχει περιθώριο ανόδου 22% έως την τιμή-στόχο ενώ διαπραγματεύεται σε μεγάλο discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου, την ΕΥΑΘ καθώς και τις μετοχές του ΧΑ εκτός των τραπεζικών.

Η σημαντική pro forma καθαρή θέση της εταιρίας, στα 256 εκατ. ευρώ μετά την επίλυση της εκκρεμότητας των οφειλών του δημοσίου, αφήνει στην εταιρία το περιθώριο επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, έως και 150 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η ανάκαμψη της κατανάλωσης σε προ κρίσης επίπεδα αλλά και πιθανή αύξηση στα τιμολόγια αναμένεται να ενισχύσουν τα μεγέθη της ΕΥΔΑΠ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v