Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στο 13,9% η στάθμιση στο MSCI Standard

Πώς διαμορφώνονται οι σταθμίσεις στον δείκτη μετά την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank. Ποιοι είναι οι «χαμένοι». Οι προσδοκίες για εισρροές και τα νέα δεδομένα που θα φέρει το rebalancing λόγω της ΑΜΚ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Alpha: Στο 13,9% η στάθμιση στο MSCI Standard

Στο 13,9% θα ανέλθει σύμφωνα με ξένες χρηματιστηριακές η στάθμιση του τίτλου της Alpha Bank στον MSCI Standard Index μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου και την επακόλουθη άνοδο του free float της μετοχής από το 15% στο 30%.

Ειδικότερα, με βάση τα reports ξένων brokers, η στάθμιση της Alpha διαμορφώνεται στο 13,9% από 6,9%, της Πειραιώς υποχωρεί προσωρινά (μέχρι την πίστωση των νέων μετοχών) στο 11,7% από 12,6%, της Εθνικής στο 8,6% από 9,4% και του ΟΤΕ στο 18,5% από 20%.

Στο 15,9% από 17,2% υποχωρεί η στάθμιση του ΟΠΑΠ και στο 8,4% από 9,1% η στάθμιση της ΔΕΗ. Για jumbo (7,4% από 7,9%), ΕΛΠΕ (3,3% από 3,6%), Folli Follie Group (5,4% από 5,8%) και ΤιτάνΚ (6,9% από 7,4%) οι διαφορές είναι μικρές.

Με δεδομένο πάντως ότι ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση του 1.846.153.846 νέων μετοχών της Alpha η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον να δει πώς θα διαμορφωθεί η ζήτηση και η προσφορά στον τίτλο. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι θα υπάρξει νέο ρεκόρ τζίρου στον τίτλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στις σταθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Δευτέρα 7 Απριλίου.

Εκτιμήσεις για εισροές της τάξεως των 130 εκατ. δολαρίων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων brokers η αύξηση της στάθμισης του τίτλου της Alpha στον MSCI Standard θα φέρει καθαρές εισροές κεφαλαίων 130 εκατ. δολαρίων καθώς αυξάνεται και το βάρος της χώρας.

Από το rebalancing του FTSE World (σ.σ. με το κλείσιμο της συνεδρίασης της 9ης Απριλίου) η εκτίμηση της ίδιας χρηματιστηριακής κάνει λόγο για εισροές στον τίτλο της Alpha της τάξης των 10 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθεί rebalancing λόγω Πειραιώς

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Απριλίου ακολουθεί η εισαγωγή των νέων μετοχών της Πειραιώς. Με τη διαπραγμάτευση των νέων τίτλων το free float της τράπεζας θα φθάσει στο 35% από περίπου 20% σήμερα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά και η βαρύτητά της στον MSCI Standard.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καθαρές εισροές θα είναι υψηλότερες από αυτές της Alpha.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v