IBG: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τους τραπεζικούς τίτλους βλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Προβλέπει ισχυρή αύξηση κερδών έως το 2017. Δεν θα έχουν εκπλήξεις τα stress tests, υπερκεφαλαιοποιημένος ο κλάδος. Εκ νέου κάλυψη για Eurobank με buy.

IBG: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Φθηνές χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία θέτει σύσταση "buy" για όλες τις τραπεζικές μετοχές που καλύπτει.

Η χρηματιστηριακή διαβλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τους τίτλους, δίνοντας τιμή στόχο στο 1,1 ευρώ για την Alpha (περιθώριο 51%), στα 2,5 ευρώ για την Πειραιώς (περιθώριο 32%) και στα 3,4 ευρώ για την Εθνική (περιώριο 24%).

Επίσης, ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τη Eurobank, θέτοντας τιμή-στόχο στο 0,55 ευρώ (περιθώριο 32%) και σύσταση "buy".  

Η IBG υπογραμμίζει ότι προτιμά τις Alpha και Πειραιώς. Την Alpha λόγω αποτίμησης και ελκυστικού προφίλ ρίσκου - απόδοσης και την Πειραιώς λόγω της υψηλότερης μόχλευσης στην ελληνική ανάκαμψη και της μεγαλύτερης αύξησης των κερδών.

Η εικόνα για τον κλάδο 

Όπως αναφέρει, δεδομένων της βελτιωμένης μακροοικονομικής εικόνας της Ελλάδας, των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών του κλάδου, της καλής ορατότητας για τα κέρδη και των ισχυρών αποδόσεων, θα σημειωθεί ένα re-rating των ελληνικών τραπεζών. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι δεν περιμένει αρνητικές εκπλήξεις από τα ευρωπαϊκά stress tests. Αντιθέτως, εκτιμά ότι το τραπεζικό σύστημα είναι υπερκεφαλαιοποιημένο.

Στο μέτωπο της κερδοφορίας, σημειώνει ότι έως το 2017 οι τράπεζες που καλύπτει αναμένεται να έχουν καταγράψει κέρδη προ φόρων ύψους περίπου 11 δισ. λόγω υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και προμηθειών και χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών και προβλέψεων.

Τα κέρδη προ προβλέψεων των τεσσάρων τραπεζών αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,5 δισ. από τα 3,5 δισ. ευρώ του 2013, στα 9 δισ. το 2017, ενώ οι χαμηλότερες προβλέψεις για επισφάλειες (από 7,7 δισ. το 2013 στα 2,4 δισ. το 2017) αναμένεται να προσθέσουν ακόμη 5,3 δισ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v