Pantelakis: Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν στα τερματικά των επενδυτών, τονίζει η χρηματιστηριακή και αναβαθμίζει συστάσεις και τιμές-στόχους. Κορυφαία επιλογή η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ελκυστική η αποτίμηση, τονίζει. Πώς βλέπει τα κεφαλαιακά ρίσκα.

Pantelakis: Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε overweight προχωρά η Pantelakis Securities σε έκθεσή της στην οποία ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τον τίτλο της Eurobank με σύσταση neutral και στόχο στα 0,45 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 3,7 ευρώ για την Εθνική, σημειώνοντας ότι αποτελεί πλέον την κορυφαία της επιλογή. Δίνει τιμή-στόχο στα 0,9 ευρώ για Alpha (overweight) και στα 2,08 ευρώ για Πειραιώς (overweight)

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, μετά από χρόνια στην αφάνεια, οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν στα τερματικά των επενδυτών, καταφέρνοντας να αντλήσουν 8,3 δισ. ευρώ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι ΑΜΚ επιταχύνουν την επανιδιωτικοποίηση του κλάδου και βελτιώνουν τους ισολογισμούς και την ποιότητα των κεφαλαίων των τραπεζών. 

Τα κεφαλαιακά ρίσκα υποχωρούν αλλά δεν εξαφανίζονται, σημειώνει η χρηματιστηριακή. Αν και οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκονται σε επίπεδα κοντά στο 30%, η συνολική έκθεση σε προβληματικά δάνεια κινείται σε επίπεδα υψηλότερα του 40%. Τα stress tests της ΤτΕ παρέχουν κάποια ασφάλεια εν όψει και των πανευρωπαϊκών τεστ αντοχής. Η Alpha θεωρείται πιο ασφαλής και η Eurobank στην πιο αδύναμη θέση, σημειώνει η χρηματιστηριακή. 

Η Εθνική αποτελεί πλέον την κορυφαία μας επιλογή, σημειώνει η Pantelakis. Έχοντας αντιμετωπίσει τις κεφαλαιακές ανησυχίες, με τη θυγατρική στην Τουρκία να ανακάμπτει και την αποτίμηση σε πιο λογικά επίπεδα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η αγορά θα επικεντρωθεί σταδιακά στην συγκριτική ποιότητα της τράπεζας. Διατηρεί τις συστάσεις overweight για Alpha και Πειραιώς, με την πρώτη να αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, αλλά την δεύτερη να υπόσχεται υψηλότερες αποδόσεις (έχοντας υψηλότερη μόχλευση στην ελληνική ανάκαμψη). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v