Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 17+2 συμφωνίες με τους Κινέζους

Δεκαεπτά επιχειρηματικές συμφωνίες και δύο μνημόνια συνεργασίας υπογράφονται απόψε στο Ζάππειο στο πλαίσιο επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Ελλάδα. Τα deals της Costamare και της Τέρνα Ενεργειακής. Ο πλήρης κατάλογος.

Οι 17+2 συμφωνίες με τους Κινέζους

Δεκαεπτά συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων καθώς και δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και κινεζικών ομίλων υπογράφονται απόψε σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας Gao Hucheng υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την Ενίσχυση της Διμερούς Οικονομικής και Επενδυτικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Li Keqiang στην Αθήνα.

Οι συμφωνίες αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ναυτιλίας, των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων κ.ά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας και Πλαίσιο Συμφωνίας μεταξύ της China Development Bank Corporation και της Costamare Inc, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, η Τριμερής Συμφωνία Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, της ICBC και της Sinohydro Corp. αξίας 1,22 δισ. δολαρίων, συμφωνία του Libra Group για κατασκευή πλοίων ξηρού φορτίου, αξίας 460 εκατ. δολαρίων, κ.ά.

Η εκδήλωση στο Ζάππειο γίνεται παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκου Δένδια, του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, και των κ. Gao Hucheng, υπουργού Εμπορίου (MOFCOM), και Xu Shaoxi, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις (NDRC).

Στη σημερινή εκδήλωση θα υπογραφούν επίσης δύο μνημόνια κατανόησης από την Enterprise Greece με την China Development Bank Corporation και την China Energy Conservation & Environmental Protection Group αφενός και με την China State Construction & Engineering Corporation (CSCEC) αφετέρου.

*Ο πλήρης κατάλογος με τις επιχειρηματικές συμφωνίες με κινεζικούς ομίλους που υπογράφονται σήμερα Πέμπτη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v