Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Στις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως η Alpha Bank

Mετοχές «αξίας» αντί για μετοχές «ανάπτυξης» προτείνει η Barclays και τοποθετεί την Alpha Bank στις 62 μετοχές που συγκροτούν το παγκόσμιο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο. Δείτε όλες τις επενδυτικές προτάσεις της τράπεζας.

Barclays: Στις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως η Alpha Bank

Την προσθήκη της Alpha Bank στο παγκόσμιο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της γνωστοποίησε η Barclays, σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει, οι μετοχές αξίας είναι πλέον αρκετά ελκυστικές, σε σύγκριση με τις μετοχές ανάπτυξης παγκοσμίως, με το discount της αποτίμησης να είναι εκπληκτικό στην Ευρώπη και στη Βρετανία.

Η Barclays θεωρεί πως οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του έτους, γεγονός που θα οδηγήσει σε υπεραπόδοση των μετοχών αξίας.

Παράλληλα, τονίζει πως η υπεραπόδοση της αξίας στις ΗΠΑ σχετίζεται με την υπεραπόδοση της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές ιστορικά στρέφονται σε ευρωπαϊκούς τίτλους όταν αναζητούν αξία.

Σύμφωνα με την Barclays, η αλλαγή στάσης της Fed για τα επιτόκια, από τη συνεδρίαση της FOMC τον Μάρτιο μέχρι τη συνεδρίαση του Απριλίου, ήταν η αρχή για την αστάθεια στις επιδόσεις των επενδύσεων από το ξεκίνημα του έτους. Όπως εκτιμά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα επιτόκια αποτελούν το κλειδί για τις επιδόσεις της αξίας σε σχέση με την ανάπτυξη.

Οι υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων, ιστορικά, συνδέονται με την υπεραπόδοση της αξίας. Εάν κάποιος αναλογιστεί τις ανώτερες αποδόσεις ομολόγων ως εναλλακτική για την καλύτερη οικονομική ανάπτυξη, τότε ο πιο κυκλικός MSCI Global Value Index, λόγω του τομέα των χρηματοοικονομικών, θα πρέπει να υπεραποδώσει έναντι του δείκτη ανάπτυξης, στον οποίο μεγαλύτερη στάθμιση έχουν οι τομείς της υγείας και των προϊόντων ευρείας χρήσεως.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v