Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔ: Επιστολή προς την ΕΚ για την ΔΠ στη Μαΐλλης

Μέσω της επιστολής ο ΣΕΔ ζητά μεταξύ άλλων "την δημοσίευση όλων των συμφωνιών των εμπλεκομένων μερών στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." και τα πλήρη στοιχεία της ΄εικονικής' μεταβίβασης του 27,4% μεταξύ των συνδεόμενων εταιρειών "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" και "Grace Bay II Lux"

ΣΕΔ: Επιστολή προς την ΕΚ για την ΔΠ στη Μαΐλλης

Eπιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ) μέσω της οποίας ζητά να ενημερωθεί για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που απηύθυνε η H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS για την Μαίλλης.

Μέσω της επιστολής ο ΣΕΔ ζητά μεταξύ άλλων "την δημοσίευση όλων των συμφωνιών των εμπλεκομένων μερών στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." και τα πλήρη στοιχεία της ΄εικονικής' μεταβίβασης του 27,4% μεταξύ των συνδεόμενων εταιρειών "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" και "Grace Bay II Lux".

Η επιστολή του ΣΕΔ

"Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου έγινε δέκτης σειράς ερωτημάτων από μέλη του, σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που υπέβαλε προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εταιρεία "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." η εταιρεία "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l"

Συγκεκριμένα τέθηκαν από μέλη μας τα παρακάτω στοιχεία και ερωτήματα:

α) Την 27/6/2014 η "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" ως μέρος της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των τραπεζικών υποχρεώσεων της "Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.",απέκτησε 147.608.508 μετοχές που αντιστοιχούν στο 45,71% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." από τις δανείστριες τράπεζες (Eurobank Ergasias Α.E., BNP-Paribas S.A., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Alpha Bank Α.Ε & πρώην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.) με τίμημα που ανήλθε σε € 0,015 ανά μεταβιβαζόμενη Μετοχή και παράλληλα απέκτησε έναντι συμβολικού τιμήματος €1,00 (συνολικά) 87.961.646 μετοχές, που αντιστοιχούν στο 27,24% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, από την συμμετοχικά συνδεόμενη με αυτήν εταιρεία,"Grace Bay II Lux"

Παρατηρούμε δηλαδή ότι οι δανείστριες τράπεζες πούλησαν την συμμετοχή τους στο € 0,015 ανά μεταβιβαζόμενη μετοχή,όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο που υπέβαλε στην Ε.Κ. η "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" στην παράγραφο τέσσερα (4),δηλαδή στην ουσία εισέπραξαν ένα συμβολικό ποσό, για την μεταβίβαση και ζητούμε να διευκρινιστούν οι όροι της συναλλαγής με σχετική ερώτηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχοντας ως δεδομένο ότι η "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε" είχε εκδώσει στο παρελθόν, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το σύνολο των πωληθέντων μετοχών στην ονομαστική αξία των € 0,30 με εισφορά χρηματικών απαιτήσεων των δανειστριών τραπεζών

Επιπλέον ζητούμε να διευκρινιστεί αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο στην διαδικασία "εικονικής" μεταβίβασης του 27,4% μεταξύ των συνδεόμενων εταιρειών "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" και "Grace Bay II Lux"

β) Η εταιρεία "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" κατά την ημερομηνία υποβολής της δημόσιας πρότασης κατείχε 235.570.154 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου Μετοχές,επί συνόλου 322.925.288 Μετοχών, σε ποσοστό περίπου 72,95% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Μ.Ι.
ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρεία "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" προέβη στη συνέχεια σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση, "υποχρεωτική" από την μεριά της, αφού κατέστη υπόχρεος σε υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν. 3461/2006 μετά τις μεταβιβάσεις των μετοχών από τις δανείστριες τράπεζες και την συνδεόμενη εταιρεία''

Η δημόσια πρόταση αφορά στο σύνολο των μετοχών της "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." που στις 30.06.2014 δεν κατείχε ο προτείνων και αντιπροσωπεύουν το 27,05% του μετοχικού κεφαλαίου,δηλαδή πρόκειται για 87.355.134 Μετοχές που ο προτείνων προτίθεται να αποκτήσει καταβάλλοντας το ποσό των € 0,115 ανά προσφερόμενη μετοχή.

Ο προτείνων σημειώνει στο πληροφοριακό δελτίο ότι αν σύμφωνα με το νόμο συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό (τουλάχιστον 90%) θα οδηγήσει την "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." σε υποχρεωτική έξοδο και διαγραφή από το Χ.Α. όπως προβλέπει ο νόμος.

Συμπληρώνει όμως ο προτείνων ότι αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό μέσω της δημόσιας πρότασης,ώστε να οδηγήσει την εταιρεία σε έξοδο και διαγραφή, θα επισπεύσει την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση και μέσω κεφαλαιοποίησης των μετατρέψιμων ομολόγων που κατέχει,ύψους 165,7 εκ ευρώ, θα του δοθεί η δυνατότητα να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία που απαιτείται και έτσι να οδηγήσει την εταιρεία σε άμεση διαγραφή από το Χ.Α.

Παρατηρούμε δηλαδή ότι ο προτείνων παρότι ξεκινάει με υποχρεωτική από την μεριά του δημόσια πρόταση απόκτησης των μετοχών που δεν κατέχει ,θέτει στην συνέχεια το σενάριο κεφαλαιοποίησης των μετατρέψιμων ομολόγων, μεταβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την υποχρεωτική από την μεριά του δημόσια πρόταση σε υποχρεωτική για τους μετόχους μειοψηφίας χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.

Ζητούμε την δημοσίευση όλων των συμφωνιών των εμπλεκομένων μερών στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.", την αιτιολόγηση από τις τράπεζες την εις βάρος τους διαφορά τιμής πώλησης με τιμή κτήσης και τα πλήρη στοιχεία της ΄εικονικής' μεταβίβασης του 27,4% μεταξύ των συνδεόμενων εταιρειών "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" και "Grace Bay II Lux".

H αναδιάρθρωση και εξυγίανση των εταιρειών είναι επιβεβλημένη και την κατανοούμε, αλλά ζητούμε να γίνεται με διαφανείς διαδικασίες, σε εύλογη τιμή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας,που να συμβαδίζει με τα οφέλη όλων των εμπλεκομένων μερών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v