Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roadshow XA: Ρεκόρ στα προγραμματισμένα meetings στο Λονδίνο

Το συνέδριο του χρηματιστηρίου στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί στις 17 - 19 Σεπτεμβρίου. Πέρα από στελέχη του ΧΑ και της ΕΚ το παρών θα δώσουν Γκ. Χαρδούβελης και Ν. Μηταράκης. Εντονο το ενδιαφέρον των ξένων. Οι εταιρίες που θα συμμετέχουν.

Roadshow XA: Ρεκόρ στα προγραμματισμένα meetings στο Λονδίνο
Με τις Διοικήσεις περισσοτέρων των πέντε εισηγμένων εταιρειών που περιλαμβάνονται στον ftse/Large Cap θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες στελέχη της Citi που θα βρεθούν στην Αθήνα πριν το Roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο.

Τα ραντεβού – που έχουν κλειστεί στη διάρκεια του Αυγούστου- θα αποτελέσουν έναν κρίκο στην αλυσίδα one to one meetings εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και ξένων διαχειριστών, που ξεκίνησε προ ημερών στη Νέα Υόρκη και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα με συνέδριο που διοργανώνει η Μerrill Lynch στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Στελέχη των 4 συστημικών τραπεζών βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να συμμετάσχουν στο 13ο Αnnual Global Emerging Market Roadshow που διοργάνωσε η Deutsche Bank και θεωρείται βέβαιο πως οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των fund managers και στο Roadshow του ΧΑ , καθώς όλοι ζητούν εκτιμήσεις και προβλέψεις αναφορικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Εν τω μεταξύ , τα πρώτα στατιστικά στοιχεία του επικείμενου συνεδρίου του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο (17- 19 Σεπτεμβρίου) επιβεβαιώνουν πως θα υπάρξει ρεκόρ τόσο στις προγραμματισμένες συναντήσεις – ήδη ξεπερνούν τις 1.000 – όσο και στον αριθμό fund managers και αναλυτών που θα δώσουν το παρών και οι οποίοι προσεγγίζουν ήδη τους 200.

Εκτός από στελέχη του ΧΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρόντες στο φετινό Roadshow του Χρηματιστηρίου θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκης οι οποίοι θα μιλήσουν στις 18/9 στις εγκαταστάσεις του Bloomberg παρουσία ξένων διαχειριστών.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς της Εurobank, της Alpha Bank, αλλά και των: Αttica Bank, Aegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Folli Follie, Fourlis, Frigoglass, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ , Κρι - Κρι , Lamda Development, ΜΙG, Mέτκα, ΜLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πλαίσιο, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν θα βρεθούν φέτος στη Βρετανική Πρωτεύουσα προκειμένου να έχουν οne to one meetings με ξένους επενδυτές.

Τις ημέρες εκείνες αναμένεται και η απόφαση του οίκου FTSE όσον αφορά στην αξιολόγηση της εγχώριας αγοράς και την παραμονή της ή όχι στην κατηγορία των ανεπτυγμένων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v