Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Μειώνει την τιμή στόχο για ΟΛΠ

Η χαμηλότερη αποδοτικότητα αλλά και οι εξελίξεις στον φιλικό διακανονισμό με την Cosco δημιουργούν προβληματισμό στην χρηματιστηριακή. Διατηρεί σύσταση outperform για τον τίτλο.

Alpha Finance: Μειώνει την τιμή στόχο για ΟΛΠ

Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τον ΟΛΠ η Alpha Finance, παρότι, όπως σημειώνει, τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου ήταν αυτά που προέβλεπε.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, αναμένονταν ότι με την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την καλύτερη διαχείριση του εμπορικού τέρμιναλ το β΄ τρίμηνο του 2014 τα έσοδα θα αυξηθούν. Σύμφωνα με την Alpha Finance, όμως, τα κόστη διαχείρισης δείχνουν ότι δεν υπάρχει η αναμενόμενη αποδοτικότητα και αυτό σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή είναι 23% κάτω για το 2014 και 14% για το 2015.

Από την άλλη πλευρά, δεν αναφέρεται κάτι νεότερο για το θέμα της αποκρατικοποίησης, ενώ θέματα εγείρονται και για τον φιλικό διακανονισμό με την Cosco.

Η χρηματιστηριακή πάντως συνεχίζει να δίνει σύσταση «outperform» αν και μειώνει την τιμή στόχο στα 26,5 ευρώ από 27,4 ευρώ προηγουμένως. Σημειώνει μάλιστα ότι η τιμή στόχος αναπροσαρμόζεται στα 23,4 ευρώ αν δεν υπάρξει η συμφωνία με τους κινέζους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v