Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MOH: Σε «hold» υποβαθμίζει την σύσταση η IBG

Η μείωση της τιμής-στόχου ακολουθεί την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για το τμήμα διύλισης. Η IBG υποβαθμίζει κατά 25% και 23% τις προβλέψεις για τα EBITDA στη διύλιση το 2014 και 2015 αντίστοιχα.

MOH: Σε «hold» υποβαθμίζει την σύσταση η IBG

Σε «hold» από «accumulate» υποβαθμίζει την σύσταση της μετοχής της Motor Oil η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας (ΙΒG), σε έκθεση της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου στην οποία μειώνει την τιμή-στόχο στα 8,30 ευρώ από 8,90 ευρώ πριν.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μείωση της τιμής-στόχου ακολουθεί την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για το τμήμα διύλισης.

Συγκεκριμένα, η IBG αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για τα «καθαρά» EBITDA του τμήματος διύλισης 25% χαμηλότερα, στα 136,5 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, αναθεωρεί κατά 23% χαμηλότερα τις προβλέψεις για τα EBITDA του 2015, στα 187 εκατ. ευρώ.

Η IBG επισημαίνει πως παρά το δύσκολο περιβάλλον στην αγορά διύλισης στην Ευρώπη, η Motor Oil θα συνεχίσει να παράγει ικανοποιητικές ταμειακές ροές (FCF) εξαιτίας της υψηλής διαφοροποίησης και της ισχυρής εξαγωγικής δραστηριότητας.

Επιπρόσθετα, η ενίσχυση του δολαρίου και η ανάπτυξη του τμήματος marketing θα βοηθήσουν την εταιρεία να περιορίσει τον αντίκτυπο από την επιδείνωση στην αγορά διύλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v