Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ντεμπούτο για την EN.A. Plus μέσω της Lamda Hellix

Η Lamda Hellix έχει καταθέσει πληροφοριακό δελτίο για έκδοση ομολόγου ύψους 5 εκατ. ευρώ. H κίνηση θα συνδράμει τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της. Ποια είναι η Lamda Hellix και ο βασικός μέτοχος.

ΧΑ: Ντεμπούτο για την EN.A. Plus μέσω της Lamda Hellix

Πρεμιέρα της EN.A Plus Ομολόγων αναμένεται να «προκαλέσει» άμεσα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών data center Lamda Hellix, η οποία έχει καταθέσει πληροφοριακό δελτίο για έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 5 εκατ. ευρώ μέσω Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (ΗΒΙΠ), έχοντας ως σύμβουλο την Euroxx Xρηματιστηριακή.

Το πληροφοριακό δελτίο βρίσκεται ήδη υπό μελέτη και σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν οι τυπικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της Lamda Hellix συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών στέγασης και φιλοξενίας υπολογιστικών συστημάτων (Data Center Hosting & Collocation). Οι υπηρεσίες πραγματοποιούνται σε ένα κτίριο φιλοξενίας υπολογιστικών συστημάτων στο Κορωπί, ιδιοκτησίας της εταιρείας που κατασκευάστηκε το 2003 αποκλειστικά με προδιαγραφές για χρήση Data Center και για τη φιλοξενία κρίσιμων υποδομών πελατών, των οποίων η δυσλειτουργία θα δημιουργούσε άμεσο και σημαντικό πρόβλημα στις δραστηριότητες του πελάτη.

H εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στις αρχές του 2002 αρχικούς μετόχους την εισηγμένη στο Lamda Development AE κατά 80% και τον Απόστολο Κάκκο (μαζί με τη σύζυγό του Ιωάννα-Ελενα Μάρκου) για το υπόλοιπο 20%. Ο κ. Κάκκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, εξαγόρασε πέρυσι το ποσοστό της Lamda Develοpment και πλέον κατέχει περί το 95% της εταιρείας.

H έκδοση ομολογιακού δανείου θα συνδράμει στην χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που στην παρούσα φάση περιλαμβάνει τη αποπεράτωση ενός νέου Data Center στο ιδιόκτητο οικόπεδό της στο Κορωπί, όπου βρίσκεται ήδη εγκατεστημένο το πρώτο της Data Center, και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

Η Lamda Hellix απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς Ιδιωτικού και Δημοσίου δικαίου, παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet, καθώς και σε ελληνικές ή/και διεθνείς εταιρείες με κρίσιμες εφαρμογές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπως ιδίως, εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), εμπορικής προώθησης μέσω φορητής συσκευής (mobile marketing), ηλεκτρονικής επιχειρηματικής δραστηριότητας (e-business), ψηφιακού υλικού (content), εφαρμογών πολυμέσων (media) κ.ο.κ.

Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες από τους βασικότερους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Τα μικτά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν σημαντική άνοδο για το 2013 σε σχέση με το 2012 και συγκεκριμένα έκλεισαν στα 2,45 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας άνοδο κατά 28,6%.
Το EBITDA ανήλθε σε 2,55 εκατ. ευρώ έναντι 1,83 εκατ. το 2012 καταγράφοντας άνοδο 39,36%.

Οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,18 εκατ. ευρώ έναντι 851.000 ευρώ το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v