Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Χαμηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Κατεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες o διεθνής οίκος. Οι νέες τιμές-στόχοι και οι συστάσεις για Εθνική, Alpha και Πειραιώς. Οι εκτιμήσεις για τη χρηματοδότηση και τον πολιτικό κίνδυνο.

Credit Suisse: Χαμηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις μετοχές των Εθνικής, Alpha και Πειραιώς η Credti Suisse σε έκθεση με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου.

Για την Εθνική η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 2,90 ευρώ από 3,60 πριν, ενώ η σύσταση παραμένει outperform. Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank ο διεθνής οίκος θέτει τιμή-στόχο στο 0,70 ευρώ από 0,80 πριν, με σύσταση neutral.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η Credit Suisse θέτει νέα τιμή στο 1,2 ευρώ, από 1,4 πριν. Η σύσταση παραμένει underperform.

Ο διεθνής οίκος μειώνει περίπου 20% τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της Εθνικής την περίοδο 2015-2017, τονίζοντας ωστόσο ότι η μετοχή της ΕΤΕ είναι η προτιμώμενη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Παράλληλα αυξάνει έως και 7% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη των Alpha Bank και Πειραιώς.

Σύμφωνα με την Credit Suisse ο πολιτικός παράγοντας είναι ο βασικότερος καταλύτης αυτήν την περίοδο.

«Δεν θεωρούμε ότι η αγορά θα είναι άνετη παρά μόνον μετά την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο του 2015», αναφέρει.

Τονίζει επίσης πως το AQR αποτελεί έναν πιο άμεσο καταλύτη, ενώ δίνει μικρό περιθώριο για ράλι μετά τη δημοσιοποίησή του εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο διεθνής οίκος διακρίνει δύο κινδύνους σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των τραπεζών. Όπως αναφέρει, εξετάζει τη δομή χρηματοδότησης από δύο πτυχές: την επίδραση της αντικατάστασης της πολύ φθηνής χρηματοδότησης από την ΕΚΤ με άλλα χρεόγραφα και την αδυναμία των τραπεζών απέναντι στο ρίσκο ορισμένα collaterals να καταστούν ακατάλληλα για τα συμβόλαια repos της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την Credti Suisse η αντικατάσταση της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης μπορεί να αποβεί ακριβή: Eκτιμά πως είναι πιθανό η Alpha και η Πειραιώς να απολέσουν το 40% του όφελος που θα έχουν τα καθαρά έσοδα από τόκους, εξαιτίας της έκδοσης πιο κοστοβόρων χρεογράφων μέχρι το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v