Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα €12,7 «κόβει» την τιμή η Euroxx

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "Overweight" για τον ΟΤΕ, χαρακτηρίζοντας ελκυστική την αποτίμηση. Κάνει λόγο για σταθεροποίηση ή ακόμα και βελτίωση των τάσεων στην εγχώρια αγορά σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

ΟΤΕ: Στα €12,7 «κόβει» την τιμή η Euroxx

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ, στα 12,7 ευρώ ανά μετοχή από 14 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx Securities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "Overweight".

Η χρηματιστηριακή βλέπει αυξημένο μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου στην Ελλάδα (10,6% από 9,5% λόγω του αυξημένου πολιτικού ρίσκου) ενώ θεωρεί πως βραχυπρόθεσμα οι επιδόσεις της μετοχής του Οργανισμού θα κινούνται βάσει των εγχώριων μακροοικονομικών στοιχείων και ειδήσεων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός, χρηματιστηριακή στην έκθεσή της με ημερομηνία 13/11 αναφέρει πως η σταθεροποίηση ή ακόμα και βελτίωση των τάσεων στην εγχώρια αγορά σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποτέλεσαν το «highlight» του γ' τριμήνου, αφού τα EBITDA στην σταθερή τηλεφωνία ενισχύθηκαν κατά 9%, ενώ στην κινητή μειώθηκαν κατά 5%, ποσοστό που αποτελεί την καλύτερη επίδοση των τελευταίων ετών.

Η Euroxx προχωρά σε μικρή αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις εγχώριες δραστηριότητες του ΟΤΕ, αλλά και σε μικρή υποβάθμιση των προβλέψεων για τις διεθνείς δραστηριότητες του Οργανισμού.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο ΟΤΕ διαθέτει μια ελκυστική αποτίμηση. Όπως επισημαίνει, από την αρχή του έτους ο ΟΤΕ έχει «χάσει» 10% σε απόλυτους όρους, υπεραποδίδοντας έναντι του Γενικού Δείκτη κατά 15%, ενώ με EV/EBITDA 4.0x για το 2015 διαπραγματεύεται με discount 40% έναντι των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών ομίλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v