Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Στα €8,6 αυξάνει την τιμή η IBG

Για το γ' τρίμηνο, η IBG εκτιμά πως η Motor Oil θα εμφανίσει καθαρά κέρδη (εξαιρουμένων των επιπτώσεων από την αποτίμηση των αποθεμάτων και των έκτακτων στοιχείων) ύψους 56,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 88%, ενώ στο εννεάμηνο θα είναι βελτιωμένα κατά 19% στα 49,4 εκατ. ευρώ.

Motor Oil: Στα €8,6 αυξάνει την τιμή η IBG

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Motor Oil, στα 8,60 ευρώ ανά μετοχή από 8,30 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η IBG, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε "Buy" από "Hold".

Όπως επισημαίνει στην έκθεσή της, η αναβάθμιση πραγματοποιείται μετά την θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της λόγω των υψηλότερων περιθωρίων διύλισης και του ισχυρότερου δολαρίου, αλλά και δεδομένης της σημαντικής υποχώρησης στην τιμή της μετοχής της εταιρείας το τελευταίο διάστημα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου, που θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου, η IBG προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη εξαιρουμένων των επιπτώσεων από την αποτίμηση των αποθεμάτων και των έκτακτων στοιχείων, θα είναι αυξημένα κατά 88% στα 56,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο θα είναι βελτιωμένα κατά 19% στα 49,4 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA εξαιρουμένων των επιπτώσεων από την αποτίμηση των αποθεμάτων και των έκτακτων στοιχείων θα διαμορφωθούν στα 112,1 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο, εμφανίζοντας άνοδο 36%, ενώ στο εννεάμηνο θα είναι μειωμένα κατά 0,6% στα 180,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v