Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κρατήστε τα ελληνικά ομόλογα» λέει η Morgan Stanley

Οι αποτιμήσεις των ελληνικών ομολόγων πλέον παρέχουν μια ελκυστική ευκαιρία ρίσκου-ανταπόδοσης, σύμφωνα με την σχετική έκθεση της Morgan Stanley.

«Κρατήστε τα ελληνικά ομόλογα» λέει η Morgan Stanley

Αξίζει να διακρατήσει κανείς σε μια περίοδο αστάθειας –εν όψει τον εκλογών του επόμενου μήνα- τα ελληνικά κρατικά ομόλογα πιο μακροπρόθεσμης λήξης, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Το selloff των 10ετών ομολόγων ώθησε τις αποδόσεις τους στο υψηλότερο κλείσιμο των τελευταίων 15 μηνών χθες, εν μέσω ανησυχιών ότι οι εκλογές του Ιανουαρίου θα φέρουν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιτίθεται σε ορισμένες από τις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας. Οι αποτιμήσεις των ελληνικών ομολόγων πλέον παρέχουν μια ελκυστική ευκαιρία ρίσκου-ανταπόδοσης, σύμφωνα με την σχετική έκθεση της Morgan Stanley.

«Η μακροοικονομία πιθανότατα θα είναι πιο ανθεκτική σε μια αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης απ' ότι η μικροοικονομία», σημειώνει ο διεθνής οίκος. «Αυτό τονίζει την μακροπρόθεσμη εποικοδομητική άποψή μας για τα ομόλογα, όμως τα βραχυπρόθεσμα ρίσκα παραμένουν σημαντικά. Η μεταβλητότητα πιθανότατα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες», σύμφωνα με την Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v