Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: «Κόβει» τη ΜΕΤΚΑ στα €11,5, αυξάνει στα €8 τη Μυτιληναίος

Στα 8 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την Μυτιληναίος η Euroxx, ενώ μειώνει στα 11,5 ευρώ την τιμή για την ΜΕΤΚΑ. Παραμένει η σύσταση "overweight". Υποτιμημένη από την αγορά η ΜΕΤΚΑ. Ελκυστικό growth story στα κέρδη ανά μετοχή της Μυτιληναίος.

Euroxx: «Κόβει» τη ΜΕΤΚΑ στα €11,5, αυξάνει στα €8 τη Μυτιληναίος

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Μυτιληναίος στα 8 ευρώ ανά μετοχή, από 7,8 ευρώ προηγουμένως, αλλά μείωση για την ΜΕΤΚΑ στα 11,5 ευρώ από 15 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 19/1 η Euroxx, η οποία ωστόσο διατηρεί και για τις δυο μετοχές αμετάβλητη τη σύσταση "overweight".

Για την Μυτιληναίος, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ένα ελκυστικό growth story σε ότι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή του 2015, αναφέροντας πως η θετική της άποψη βασίζεται:

-Στο θετικό momentum των κερδών, με «οδηγό» τον κλάδο της μεταλλουργίας, παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση στο τομέα EPC και την ενέργεια. Όπως επισημαίνει, η διοίκηση της Μυτιληναίος αξίζει εύσημα για την επιτυχή εκτέλεση στου προγράμματος περικοπής κόστους.

-Στις αμυντικές ποιότητες της εταιρείας, καθώς η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 37% του συνόλου των πωλήσεων και το 35% του συνολικού EBITDA το 2015

-Στον ισχυρό ισολογισμό και τις ελεύθερες ταμειακές ροές της που οδηγούν σε σημαντική απομόχλευση.

Η Euroxx αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Μυτιληναίος το 2015-2016 κατά 37-44%, προβλέποντας τώρα EPS CAGR της τάξης του 127%, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης 84% σε ετήσια βάση το 2015, στα 0,99 ευρώ.

Σε ότι αφορά την ΜΕΤΚΑ, η Euroxx εκτιμά πως το 2014 θα είναι μια καλή χρονιά, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 583 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 98 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 81 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία θα προκαλέσουν μερική αναστολή της εκτέλεσης projects στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των κερδών της εταιρείας το 2015-2016.

Η χρηματιστηριακή μειώνει τις προβλέψεις της για το 2015-2016 κατά 22-39%, αναμένοντας τώρα ότι τα καθαρά κέρδη της ΜΕΤΚΑ το 2015 θα είναι μειωμένα κατά 37% στα 51,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 464 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει, η διεθνής έκθεση της εταιρείας τα τελευταία χρόνια τονίζει τις αμυντικές ποιότητές της, που είναι σημαντικές, λόγω του αυξανόμενου πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα. παράλληλα, εκτιμά πως η αγορά υποτιμά τη ΜΕΤΚΑ, με την προοπτική της μελλοντικής δημιουργίας ελεύθερων ταμειακών ροών να μην αντανακλάται στην τρέχουσα τιμή της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v