Τιτάν: Στα €22 κόβει την τιμή η Euroxx

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως ανησυχεί λιγότερο για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην Τιτάν τα ρίσκα Grexit ή Graccident, αφού οι ελληνικές δραστηριότητες εκτιμάται ότι θα αντιστοιχούν στο 17% του EBITDA του 2015.

Τιτάν: Στα €22 κόβει την τιμή η Euroxx

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τιτάν στα 22 ευρώ ανά μετοχή, από 27 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 17 Μαρτίου η Euroxx Securities, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε "Equalweight" από "Overweight".

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Τιτάν βρίσκεται σε καλή θέση για να εκμεταλλευτεί μια κυκλική ανάκαμψη σε αγορές-κλειδιά. Παράλληλα, κάνει λόγο για ισχυρή προοπτική ανάπτυξης παρά την μείωση στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Κατά Η Euroxx μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα EPS του 2015-2017 κατά 34-38% λόγω της πιο επιφυλακτικής στάσης αναφορικά με την κερδοφορία στις ΗΠΑ και το δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον στην Αίγυπτο. Αυτό αντισταθμίζει τις ισχυρότερες επιδόσεις για το ελληνικό franchise το 2015 –που αποδίδεται στις αυξημένες εξαγωγές και την επανέναρξη οδικών έργων.

Η ορατότητα σε ότι αφορά την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς κατασκευών βελτιώνεται διαρκώς και η ζήτηση στην Αίγυπτο παραμένει ανθεκτική, ενώ οι επενδύσεις για την αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος, σύμφωνα με την Euroxx, θα είναι οι βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από τον αναμενόμενο διπλασιασμό των καθαρών κερδών στα 67 εκατ. ευρώ το 2015, που εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 109-141 εκατ. ευρώ το 2016-2017.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης πως ανησυχεί λιγότερο για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην Τιτάν τα ρίσκα Grexit ή Graccident, αφού οι ελληνικές δραστηριότητες εκτιμάται ότι θα αντιστοιχούν στο 17% του EBITDA του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v