Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές του ΧΑ

Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της Σοφοκλέους λόγω της πιστωτικής επέκτασης, της περιφερειακής ανάπτυξης και της λειτουργικής μόχλευσης εκτιμά η P&K στο εβδομαδιαίο report (06/07) με τίτλο ”Strong corporate earnings” επισημαίνοντας ότι οι εκτιμήσεις για την αύξηση των EPS 2007 ενισχύθηκαν στο 29,5%. Ποιες μετοχές περιλαμβάνονται στα top picks.

P&K: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές του ΧΑ
Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της Σοφοκλέους λόγω της πιστωτικής επέκτασης, της περιφερειακής ανάπτυξης και της λειτουργικής μόχλευσης εκτιμά η P&K στο εβδομαδιαίο report (06/07) με τίτλο ”Strong corporate earnings”.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 ενισχύθηκαν στο 29,5% λόγω των ανοδικών αναβαθμίσεων για τις προβλέψεις στον τραπεζικό κλάδο.

Παράλληλα τονίζει ότι οι εταιρίες που απαρτίζουν τη Watch list διαπραγματεύονται 16,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007, ήτοι με premium έναντι των ευρωπαϊκών εταιριών, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι αποτιμήσεις στηρίζονται από τις προοπτικές ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την P&K στα στοιχεία που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ”αβεβαιότητα” περιλαμβάνεται η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των δανείων, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών, οι τιμές των εμπορευμάτων, τα κόστη εισαγωγής, το ρυθμιστικό περιβάλλον για τον ηλεκτρισμό και τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και οι πιθανές καθυστερήσεις στα δημόσια έργα.

Η χρηματιστηριακή διαγράφει από τις κορυφαίες επιλογές την Ελληνική Τεχνοδομική εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών περιθωρίων στο κομμάτι των κατασκευών. Ειδικότερα η λίστα με τις κορυφαίες επιλογές περιλαμβάνει τις μετοχές: Autohellas, METKA, Eurobank, Folli Follie και Intralot.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου υποστηρίζει πως ευχάριστες εκπλήξεις προήλθαν από τις εταιρίες: Εurobank, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, Intralot, EYΔΑΠ, Jumbo, Fourlis, Τηλέτυπος, Attica, Μινωικές, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ. Αντίθετα τονίζει ότι τα αποτελέσματα της ΕΛΤΕΧ και του ΤΤ διαμορφώθηκαν χειρότερα από τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v