Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στην Big Cap ΕΛΚΑ, Lavipharm, Altec

Τη μεταφορά των εταιριών Ελληνικά Καλώδια, Lavipharm και Altec στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την σημερινή του συνεδρίαση και μετά την πρόσφατη αλλαγή του κανονισμού που ισχύει από 1ης Ιουνίου 2007.

ΧΑ: Στην Big Cap ΕΛΚΑ, Lavipharm, Altec
Τη μεταφορά των εταιριών Ελληνικά Καλώδια, Lavipharm και Altec στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την σημερινή του συνεδρίαση και μετά την πρόσφατη αλλαγή του κανονισμού που ισχύει από 1ης Ιουνίου 2007.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω 3 εταιρίες, δεν είχαν ενταχθεί κατά την τελευταία αναθεώρηση στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης λόγω συμμετοχής τους στον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας.

Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2007.

* Επίσης το ΔΣ αποφάσισε τη μεταφορά στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης των εξής εταιριών:

1. ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. (ΚΟ)

2. MULTIRAMA A.E.B.E (ΚΟ)

Για τις παραπάνω 2 εταιρίες πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό του Χ.Α. για την έξοδό τους από την Κατηγορία Επιτήρησης. Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2007.

* Αναφορικά με την Κατηγορία Επιτήρησης αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. στην κατηγορία επιτήρησης λόγω ζημιών που ξεπερνούν το 30% της καθαρής θέσης και διότι δεν έχουν γίνει ενέργειες για βελτίωση αυτής (Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου).

Η ένταξη της εταιρίας στην κατηγορία επιτήρησης θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2007.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο συνολικός αριθμός των εταιριών (309) ανά κατηγορία διαμορφώνεται ως εξής:

* Μεγάλη κεφαλαιοποίηση - 92

* Μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση - 171

* Ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών - 15

* Επιτήρηση - 17

* Αναστολή - 14

---- Αποφάσεις για εισαγωγή μετοχών

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή:

• των 958.117 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. (πρώην ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.”) που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των μη εισηγμένων εταιρειών ”ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ A.E” και ”GALLOP A.E.Β.Ε.”. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των 958.117 νέων μετοχών, ορίστηκε η 11η Ιουνίου 2007.

• των 13.230.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε. ”, που προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων κοινών ανωνύμων μετοχών. Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης του συνόλου των 13.230.000 υφισταμένων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας - προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές - ορίστηκε η 13η Ιουνίου 2007, ενώ ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των νέων 13.230.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 20η Ιουνίου 2007.

• των 5.000.000 τεμαχίων ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, 15-ετούς διάρκειας, επιτοκίου 4,70% και εκδόσεως 30/5/2007.

Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για:

• την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας της εταιρίας ”ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ” σε ”ALAPIS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ” και του διακριτικού της τίτλου από ”VETERIN A.B.E.E.” σε ”ALAPIS A.B.E.E.”, η οποία ισχύει από την 12η Ιουνίου 2007.

• α) την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”VIVARTIA A.B.E.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” από ευρώ 2,33 σε ευρώ 3,58 και β) την ισόποση μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”VIVARTIA A.B.E.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” από ευρώ 3,58 σε ευρώ 2,33 και αναλογική επιστροφή του ποσού ευρώ 1,25 ανά μετοχή, με καταβολή μετρητών στους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με την νέα ονομαστική αξία ευρώ 2,33 ανά μετοχή και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης της επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 25η Ιουνίου 2007.

• την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ” από ευρώ 1,54 σε ευρώ 2,00. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία – ευρώ 2,00 ανά μετοχή - ορίστηκε η 13η Ιουνίου 2007.

• την ακύρωση και διαγραφή 186 ομολογιών του Μη Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου έκδοσης Οκτωβρίου 2003, της εταιρίας ”F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.”. Ως ημερομηνία ακύρωσης και διαγραφής των 186 ομολογιών ορίστηκε η 13η Ιουνίου 2007.

• για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.” από ευρώ 1,25 σε ευρώ 1,50. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 1,50 ανά μετοχή - ορίστηκε η 13η Ιουνίου 2007.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

• Την απόκτηση της ιδιότητας του εξ’ αποστάσεως Μέλους της Αγοράς Αξιών του ΧΑ από την εταιρία – Μέλος του ΧΑΚ ”ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΤΔ” στο πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών ΧΑ – ΧΑΚ.

• Την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης ”SPRIDER AEBE” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ” για ένα έτος.

• Την εισαγωγή τριών (3) νέων Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί Μετοχών και ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των ”ΣΜΕ επί των μετοχών” των εισηγμένων εταιριών ”MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD”, ”ΜΕΤΚΑ ΑΕ” και ”ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ”, από εταιρίες - Μέλη της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ, ως εξής:

Marfin Popular Bank από EFG Eurobank ΧΑΕΠΕΥ, Πειραιώς ΧΑΕΠΕΥ, Εθνική ΧΑΕ και P&K ΧΑΕΠΕΥ.

Mέτκα από Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Εθνική ΧΑΕ.

Σιδενόρ από Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Εθνική ΧΑΕ.

ενώ καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης των νέων ”ΣΜΕ επί μετοχών” τη Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007.

• Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ” από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ”ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ” και καθόρισε ως ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007.

Και ενημερώθηκε για τη λύση σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”CPI ΑΕ” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”ARTION ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v