Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Ε. Παπαδόπουλος

Τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΤΕΑΔΥ Αγάπιου Σημαιοφορίδη και της διευθύντριας του ταμείου Παναγιώτας Καραδήμα, περί τηλεφωνικής επικοινωνίας σχετικής με τις προμήθειες της χρηματιστηριακής εταιρείας ”Ακρόπολις”, διέψευσε καταθέτοντας ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Άπαχολησης Ευγένιος Παπαδόπουλος.

Τι  κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Ε. Παπαδόπουλος
της Εύας Καραμανώλη

Τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΤΕΑΔΥ Αγάπιου Σημαιοφορίδη και της διευθύντριας του ταμείου Παναγιώτας Καραδήμα, περί τηλεφωνικής επικοινωνίας σχετικής με τις προμήθειες της χρηματιστηριακής εταιρείας ”Ακρόπολις”, διέψευσε καταθέτοντας ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Άπαχολησης Ευγένιος Παπαδόπουλος.

Ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, αρνήθηκε οιαδήποτε σχέση του με την υπόθεση των ομολόγων ενώ διέψευσε ότι επικοινώνησε με τον κ. Αγ. Σημαιοφορίδη και ότι του είπε ”να τραβήξει το αυτί της Ακρόπολις για τις συναλλαγές του Αυγούστου”.

”Είναι ποτέ δυνατόν να τηλεφώνησα και να του είπα κάτι τόσο σοβαρό και μετά να μη είχα καμία άλλη επικοινωνία μαζί του?” φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας παράλληλα ότι ήταν αντικειμενικώς αδύνατον να κάνει αυτή την υπόδειξη καθώς δεν είχε την ελάχιστη γνώση για τις συναλλαγές του Αυγούστου.

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι οι επενδύσεις των ταμείων δεν ήταν στην αρμοδιότητά του ενώ υποστήριξε ότι στοχοποιείται εξαιτίας της υπερασπιστικής γραμμής που κάποιοι έχουν υιοθετήσει προκειμένου να επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες.

Κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου έδωσε και το στέλεχος της JP.Morgan κ. Χάρης Αδαμόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε ελαφρώς διαφοροποιημένος ως προς τον αρχικό του ισχυρισμό ότι η J.P. Morgan είχε την πεποίθηση ότι η North Asset Management σκόπευε να κρατήσει το ομόλογο.

Ο ίδιος καταθέτοντας σήμερα περιορίστηκε να υποστηρίξει ότι ”δεν γνώριζε ούτε αν θα υπήρχε, ούτε ποιος θα ήταν ο περαιτέρω αποδέκτης του ομολόγου”. Ως προς την θέση της J.P. Morgan, παρέπεμψε στα όσα κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Γιάκομπ Στοτ.

Στην καταθεση πάντως που έδωσε χθες στον εισαγγελικό λειτουργό το πρώην στέλεχος της J.P. Morgan Αβραάμ Σαββίδης κάτονομασε έξι προϊσταμένους του τους οποίους ο ίδιος είχε ενημερώσει για την πρόθεση της ΝΑΜ να προωθήσει το ομόλογο.

Αναφερόμενος στον κ. Αδαμόπουλο, ο κ. Σαββίδης πιθανολόγησε ότι γνώριζε τις προθέσεις της ΝΑΜ καθώς εκείνος και άλλα δύο ανώτερα στελέχη της J.P. Morgan είχαν κατ’ ιδίαν επικοινωνία με το στέλεχος της ΝΑΜ κ. Γ. Παπαμαρκάκη.

Τέλος, ο κ. Σαββίδης δήλωσε στον εισαγγελέα ότι προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια καθώς θεωρεί την απόλυσή του άδικη, ανήθικη, παράνομη και τελείως καταχρηστική...

Τέλος, κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος διενεργεί τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές των ταμείων την περίοδο 1999-2005 έδωσε με την ιδιότητα του υπόπτου ο πρόεδρος της Ακρόπολις Σοφοκλής Πρινιωτάκης.

Το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής του αφορούσε τις συναλλαγές εντός και εκτός ΗΔΑΤ, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές σκοπιμότητες στην συγκεκριμένη υπόθεση οι οποίες έχουν εμπλέξει την Ακρόπολις. Ο κ. Πρινιωτάκης υποστήριξε επίσης ότι οι προμήθειες που έλαβε η Ακρόπολις ήταν καθ’ όλα νόμιμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο