Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) για τους μικρούς του ΧΑ

Εναλλακτική αγορά ή εν συντομία ”ΕΝ.Α.” θα ονομάζεται η νέα μη οργανωμένη αγορά στην οποία θα συμμετέχουν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αποφάσισε προ ολίγου το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) για τους μικρούς του ΧΑ
Εναλλακτική αγορά ή εν συντομία ”ΕΝ.Α.” θα ονομάζεται η νέα μη οργανωμένη αγορά στην οποία θα συμμετέχουν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αποφάσισε προ ολίγου το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου ενέκρινε επίσης τον Κανονισμό του πολυμερούς μηχανισμού διαπραγμάτευσης καθώς και την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση λειτουργίας της νέας αγοράς του ΧΑ.

Παράλληλα, το ΔΣ του ΧΑ αποφάσισε την μεταφορά των μετοχών της εταιρίας Notos Com στην κατηγορία ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών από την αυριανή συνεδρίαση, αφού έλαβε υπόψη ότι το ποσοστό διασποράς της είναι μικρότερο από 10%.

Επίσης, ενέκρινε την εισαγωγή

- των 108.023.128 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΑΕΓΕΚ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 2α Ιουλίου 2007.

- των 22.119.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.”, ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 0,60, που προέκυψαν από reverse split μετοχών, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 44.238.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας.

Ως ημερομηνία προσωρινής παύσης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας ορίστηκε η 4η Ιουλίου 2007, και ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 11η Ιουλίου 2007.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης για την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ίδιας εταιρίας από ευρώ 0,59 σε ευρώ 0,30 που προηγήθηκε του reverse split. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών με την νέα ονομαστική αξία, ευρώ 0,60 ανά μετοχή, ορίστηκε η 11η Ιουλίου 2007.

- των 163.433.370 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ”ALAPIS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ”, που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 5 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή σε τιμή διάθεσης ευρώ 1,00.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση, ορίζεται η 3η Ιουλίου 2007. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, ορίζεται από την 09/07/2007 έως και την 23/07/2007, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 09/07/2007 έως και την 17/07/2007.

- την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης ”ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε.” από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ”ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.”.

- την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των ΣΜΕ επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών ”ΜΕΤΚΑ Α.Ε.” και ”ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.” από την εταιρία - Μέλος της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ ”EFG EUROBANK Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.”, και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω παράγωγων προϊόντων τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007.

- τη διαγραφή της εταιρίας ”ΤΡΩΙΛΟΣ ΚΕΠΕΥ” από εξ’ αποστάσεως Μέλος του ΧΑ.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου ενημερώθηκε για:

- τη δημοσίευση του πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Α.Ε.” σχετικά με την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας, λόγω της συγχώνευσης δια απορροφήσεως της εταιρίας ”ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. ”.

- τη δημοσίευση του πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε.”, σχετικά με την απόσχιση των κλάδων κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών και, κατασκευής ολοκληρωμένων έργων ”turn key projects” στους τομείς βιομηχανίας και ενέργειας και την εισφορά αυτών, στην κατά 100% θυγατρική της, μη εισηγμένη εταιρία ”ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”.

- τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ Α.Ε.” από ευρώ 1,08 σε ευρώ 0,32 και αναλογική επιστροφή του ποσού ευρώ 0,76 ανά μετοχή, με καταβολή μετρητών στους μετόχους της.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με την νέα ονομαστική αξία ευρώ 0,32 ανά μετοχή και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης της επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 6η Ιουλίου 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v