Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Ερχονται εισροές σε Alpha - Eurobank λόγω MSCI

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις αλλαγές που ανακοίνωσε η MSCI στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών. Σε ποιες μετοχές αναμένονται εκροές. Στις 29 Μαΐου οι αλλαγές στις σταθμίσεις.

HSBC: Ερχονται εισροές σε Alpha - Eurobank λόγω MSCI
Αλλαγές στις σταθμίσεις των ελληνικών μετοχών που συνθέτουν το δείκτη MSCI Greece Standard θα προκαλέσει η αποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ και η ένταξή της στο μικρότερο δείκτη MSCI Small Cap.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της HSBC, ο εγχώριος δείκτης θα εμφανίσει αθροιστικά μικρές εκροές κεφαλαίων από τις αλλαγές του Μαΐου στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International.

Πέραν των σημαντικών εκροών που εκτιμάται ότι θα λάβουν χώρα έως τις 29 Μαΐου που είναι η τελική ημέρα του rebalancing στον τίτλο της ΔΕΗ, μικρές εκροές αναμένεται να εμφανίσουν και οι τίτλοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής.

Οι μεγάλες κερδισμένες των αλλαγών της MSCI προβλέπεται να είναι οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank με εισροές που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε περίπου 28 εκατ. μετοχές.

Για τις άλλες μετοχές που αποτελούν μέρος του δείκτη MSCI Greece Standard, οι πιθανές εκροές είναι πολύ μικρές. Για τους τίτλους του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, οι αντίστοιχες εκροές έχουν υπολογιστεί από την HSBC σε λίγο περισσότερες από 200 χιλιάδες μετοχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v