Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Eπιστροφή» funds στο roadshow της Ν. Υόρκης

Εντονο το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες στην παρουσίαση του ΧΑ στις ΗΠΑ. Πάνω από 550 τα προγραμματισμένα ραντεβού. Οι ευκαιρίες και οι «δύσκολες» ερωτήσεις για τις διαπραγματεύσεις. Ποιες εταιρίες συμμετέχουν.

ΧΑ: «Eπιστροφή» funds στο roadshow της Ν. Υόρκης

Με την πραγματοποίηση περισσοτέρων από 300 one to one meetings ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα του 4ου επενδυτικού φόρουμ που συνδιoργανώνουν στη Νέα Υόρκη ο όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Στα πλαίσια του Forum, παρουσίαση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έκαναν χθες οι κ.κ. Ηλίας Λεκκός Group Cheaf Economist του Ομίλου Πειραιώς και Πλάτων Μονοκρούσος επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου της Eurobank.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις στελεχών των 23 εισηγμένων επιχειρήσεων με τους ξένους διαχειριστές ξεπερνούν τις 550 και αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 60% των Funds που συμμετέχουν στο φετινό φόρουμ εμφανίζονται είτε για πρώτη φορά είτε μετά από διετή και πλέον απουσία.

Ενδεικτικά μεταξύ άλλων των παρόν δίνουν Franklin Templeton, Fidelity Investment Wellington, TIAA-CREF, Paulson, Alpine Woods, Marathon.

Λαζαρίδης: Παραμένει υψηλό το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρίες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτικών οίκων για τις Ελληνικές εταιρίες παραμένει υψηλό και αυτό οφείλεται στις ικανότητες των εταιριών οι οποίες, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, μπορούν να διατηρούν τον εξωστρεφή τους προσανατολισμό και να δραστηριοποιούνται με επιτυχία διεθνώς.

Τελειώνοντας, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, και ιδίως από τις Η.Π.Α., για την εισροή κεφαλαίων τα οποία θα συνδράμουν καταλυτικά στην ανάπτυξη των εταιριών και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Αναστασόπουλος: Θετικο το κλίμα

Μιλώντας στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος έκανε λόγο για συνολικά θετικό κλίμα και υποδοχή των Ελλήνων επιχειρηματιών. Επιπλέον σημείωσε πως οι «δύσκολες» ερωτήσεις που αφορούν τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα και στην έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ασφαλώς και υπάρχουν, τόνισε ωστόσο, πως και οι ξένοι διαχειριστές θεωρούν πως η σημερινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι παρουσιάσεις των κκ. Λεκκού και Μονοκρούσου οι οποίοι εστίασαν στον ιδιωτικό τομέα, στις ευκαιρίες και στις δυνατότητες που αυτός έχει ώστε να απελευθερώσει τη δυναμική της χώρας.

Στο φετινό Forum συμμετέχουν: Eurobank, ETE, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank,Aegean, Ελλάκτωρ, ΕΛΤΕΧ Άνεμος, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης, Grivalia, ΕΛΠΕ, Intralot, Lamda, MIG, METKA, MOH, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΠΛΑΘ, ΤΙΤΑΝ, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πρώτες στην κατάταξη όσον αφορά στα κλεισμένα ραντεβού είναι οι 4 τράπεζες και ο ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται ότι υποστηρικτές του Φόρουμ είναι επτά από τις μεγαλύτερες ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες - Alpha Finance, Beta Securities, Eurobank Equities, Euroxx securities,Investment Bank of Greece, NBG Securities και Piraeus Securities - καθώς και η διεθνής επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v