Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Υψηλός ο βαθμός διαφάνειας των εισηγμένων

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Αθηνών, η ανταπόκριση που έδειξαν οι 93 εταιρίες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς στο σύνολό τους τήρησαν την υποχρέωσή τους για την ετήσια ενημέρωση αναλυτών. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις υποχρεώσεις των εισηγμένων.

Χ.Α.: Υψηλός ο βαθμός διαφάνειας των εισηγμένων
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Αθηνών, η ανταπόκριση που έδειξαν οι 93 εταιρίες που διαπραγματεύονται στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς το σύνολο αυτών τήρησε την υποχρέωσή του προς το Χ.Α. για την ετήσια ενημέρωση αναλυτών, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον υψηλό βαθμό διαφάνειας που χαρακτηρίζει την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Συγκεκριμένα, 83 εταιρίες πραγματοποίησαν την ενημέρωση αναλυτών πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης για την τακτική τους γενική συνέλευση, ενώ 5 εταιρίες ενημέρωσαν τους αναλυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Τέλος, 1 εταιρία, η Lavipharm, πραγματοποίησε την ετήσια ενημέρωση αναλυτών στις 25/6/2007, παρότι δεν είχε τη σχετική υποχρέωση, δεδομένου ότι μεταφέρθηκε στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις 11/6/2007.

Επίσης, οι εταιρίες Jumbo και Ηλεκτρονική Αθηνών που έχουν διαχειριστική χρήση η οποία έληξε στις 30/6/2007, έχουν ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία της ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών.

Συγκεκριμένα, η Jumbo θα πραγματοποιήσει ενημέρωση αναλυτών στις 26/9/2007, ενώ η εταιρία Ηλεκτρονική Αθηνών στις 8/11/2007, όπως έχουν ανακοινώσει και οι δύο εταιρίες στο οικονομικό ημερολόγιο.

Τέλος, οι εταιρίες Ελληνικά Καλώδια και Αεροπορία Αιγαίου δεν είχαν τη σχετική υποχρέωση, διότι η μεν πρώτη εντάχθηκε στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις 11/6/2007, η δε δεύτερη εισήχθη για πρώτη φορά στο Χ.Α. στις 11/7/2007.

Ο αναλυτικός πίνακας για τις υποχρεώσεις των εισηγμένων δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v