Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roadshow: Πολλά τα ραντεβού, παγωμένο το κλίμα

Δεν πηγαίνουν τελικά στο Λονδίνο ΟΛΠ και Attica Bank. Περισσότερα σε σχέση με πέρυσι τα κλεισμένα ραντεβού. Οι τράπεζες προηγούνται σε one to one meetings. Το κλίμα στο roadshow της HSBC, η παρουσίαση της KBW και η έλλειψη ορατότητας.

Roadshow: Πολλά τα ραντεβού, παγωμένο το κλίμα

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 27 τελικώς εταιρειών -μετά την απόφαση των ΟΛΠ και Attica Bank να μη λάβουν μέρος– ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη το 11ο Ετήσιο Roadshow που διοργανώνει ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περυσινά κυμαίνονται τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά συμμετοχή ξένων funds αλλά και προγραμματισμένα ραντεβού, με τα τελευταία να έχουν ήδη ξεπεράσει τον περυσινό αριθμό.

Περί τα 85 τα διεθνή funds που έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία της στη διοργάνωση του Χρηματιστηρίου ενώ 129 οι funds managers που θα δώσουν το παρών. Πέρυσι, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 89 και 132.

Τα κλεισμένα έως σήμερα ραντεβού ανέρχονται σε 670, όταν το 2015 είχαν φτάσει τα 579. Από σήμερα και έως την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα μεγέθη αναμένεται να αυξηθούν, όπως παραδοσιακά γίνεται τις τελευταίες ημέρες προ της έναρξης εργασιών του roadshow.

Tράπεζες, ΟΠΑΠ, Mυτιληναίος, Folli Follie προηγούνται έως τώρα σε αριθμό προγραμματισμένων one to one meetings.

Έχει σχεδόν συμπληρωθεί η λίστα των στελεχών κάθε εισηγμένης που θα μεταβούν στην βρετανική πρωτεύουσα, με την Αlpha Bank να «κατεβάζει» δύο ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως στο 11ο Αnnual Greek Roadshow θα συμμετάσχουν φέτος οι: Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, MIG, Ομιλος Χρηματιστηρίου Aegean Airlines, Creta Farm, Eλλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική – Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, Γεκ - Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Ομιλος Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Xορηγοί του 11ου Roadshow είναι οι: Eπενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, Εuroxx, Beta, Eurobank Equities, Alpha Finance, Μοrgan Stanley, Eθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακής και Πειραιώς Securities.

Τράπεζες: Κρύα υποδοχή από επενδυτές στο Roadshow της HSBC

Κρύα ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι επενδυτές στις διοικήσεις των εγχώριων τραπεζών στις παρουσιάσεις που διοργάνωσε το τριήμερο 5 με 7 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο η HSBC.

Παρά το πλήθος των ραντεβού, το ενδιαφέρον από όσους παρακολουθούν τη χώρα και τις τράπεζες ήταν μικρό, ελλείψει καταλύτη από το μακροοικονομικό μέτωπο. «Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν να αποκτήσουν ορατότητα για το αν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» αναφέρει τραπεζικό στέλεχος.

Όσο καθυστερεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και οι εκθέσεις βιωσιμότητας του χρέους, το ενδεχόμενο να εντάξει η ΕΚΤ τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στο πεδίο των αγορών της ως το τέλος της χρονιάς απομακρύνεται.

Ακόμη και όσοι μπήκαν στις περσινές αυξήσεις κεφαλαίου και διατηρούν τις θέσεις τους γκρινιάζουν για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ως προς το story πάνω στο οποίο βάσισαν τις κινήσεις τους.

Πολλά τα ραντεβού στο Roadshow της KBW

Όπως δείχνει πάντως ο μεγάλος αριθμός παρουσιάσεων που έχουν κλείσει ήδη οι τράπεζες για σήμερα στο πλαίσιο του Roadshow που διοργανώνει η KBW, οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στο ραντάρ αρκετών επενδυτών. «Ρωτούν αλλά δεν ακουμπάνε...» είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο έμπειρου στις επαφές με επενδυτές στελέχους.

Μεγάλη ζήτηση για ραντεβού υπάρχει και για το Roadshow της Merrill Lynch που ακολουθεί. Κάποιες τράπεζες μάλιστα σκοπεύουν για να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο αριθμό ραντεβού να στείλουν δύο κλιμάκια στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v