Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ - Intralot: Οι ΑΧΕ για την άσκηση της option

Μία ακόμη option της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ αναμένεται να ασκήσει η Intralot, αυτή της πώλησης εξοπλισμού υποδομής αξίας 20 εκατ. ευρώ, αναφέρουν στα πρωινά reports τους οι αναλυτές, κρίνοντας ”αναμενόμενες” τις χθεσινές ανακοινώσεις για χορήγηση των αδειών λειτουργίας στον οργανισμό έως το 2016.

ΟΠΑΠ - Intralot: Οι ΑΧΕ για την άσκηση της option
Μία ακόμη option της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ αναμένεται να ασκήσει η Intralot, αυτή της πώλησης εξοπλισμού υποδομής αξίας 20 εκατ. ευρώ, αναφέρουν στα πρωινά reports τους οι αναλυτές, κρίνοντας ”αναμενόμενες” τις χθεσινές ανακοινώσεις για χορήγηση των αδειών λειτουργίας από την εισηγμένη στον οργανισμό έως το 2016.



Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη αυτή option μπορεί να ασκηθεί οποιαδήποτε στιγμή έως τις 31 Ιουλίου του 2011.

Όπως επισημαίνει η National P&K, η ύπαρξη της option για τη χορήγηση των αδειών έως το 2016 είχε ήδη ανακοινωθεί κατά τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα της άσκησής της δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

Αν το κόστος των 58,5 εκατ. ευρώ πρόκειται να αποσβεστεί στην επόμενη τριετία, η αρνητική επιρροή στη μετοχή του ΟΠΑΠ θα είναι της τάξης του 0,2 ευρώ ανά μετοχή, αναφέρει η National.

Τα κέρδη ανά μετοχή θα επηρεαστούν κατά 1%-2% έως το 2010. Όσο για την Intralot, αναφέρει η χρηματιστηριακή, κάτι τέτοιο έχει ήδη προεξοφληθεί στις προβλέψεις της, αλλά ούτως ή άλλως οι εκτιμήσεις για 2008-2010 πρόκειται να αναθεωρηθούν ανοδικά.

Για την Intralot η άσκηση της option θα ενδυναμώσει τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα έσοδα, αλλά δεν είναι σαφές το κατά πόσον θα επηρεάσει την κερδοφορία, επισημαίνει η Marfin Analysis, σύμφωνα με την οποία το περιθώριο EBITDA από την πώληση hardware και software ποικίλλει και μπορεί να κυμανθεί από 20%-25%.



Θετική και για τις δύο εταιρίες παραμένει η EFG Eurobank Securities, η οποία χαρακτηρίζει την εξέλιξη αναμενόμενη. Το κόστος θα αποσβεστεί έως το 2016 ”και περιλαμβάνεται ήδη στους υπολογισμούς μας”, αναφέρει η Proton.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v