Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα top picks της Πειραιώς Χρηματιστηριακής

Ενδεχόμενη άνοδος των τραπεζικών μετοχών θα μπορούσε να οδηγήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στην πρώτη θέση των αποδόσεων φέτος, τονίζει η χρηματιστηριακή. «Κλειδί» η αξιολόγηση. Οι τρεις κορυφαίες επιλογές από το ΧΑ.

Τα top picks της Πειραιώς Χρηματιστηριακής

Τις μετοχές των Motor Oil, Φουρλή και Μυτιληναίου συμπεριλαμβάνει στη λίστα των κορυφαίων της επιλογών η Piraeus Securities.

Εκτός των κορυφαίων της επιλογών, η Piraeus Sec. έχει ακόμη σύσταση outperform για τις μετοχές των ΟΠΑΠ, Folli Follie, OTE, Jumbo, Autohellas και Τιτάν.

Η αποτίμηση των μη τραπεζικών επιλογών της χρηματιστηριακής υποδηλώνει συνολική εκτιμώμενη απόδοση της τάξεως του 14% με βάση τα κλεισίματα των μετοχών στα τέλη Ιανουαρίου.

Πιθανή θετική συμβολή από τον τραπεζικό κλάδο θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική αγορά στην κορυφή των αποδόσεων το 2017, σημειώνει.

Τα top picks

Η μετοχή της Motor Oil προσφέρει ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών (με απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών άνω του 20%) ενώ ταυτόχρονα είναι αντιμέτωπη με υγιές περιβάλλον περιθωρίων και ευνοϊκές κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος.

Η αναδιάρθρωση του ομίλου Μυτιληναίου θα παράσχει συνεργίες, ισχυρότερο ισολογισμό ενώ ο τομέας των εμπορευμάτων επωφελείται από ευνοϊκές ισοτιμιακές μεταβολές και δυναμική κόστους.

Η Φουρλής ενισχύει τα μερίδια αγοράς της στην Ελλάδα, ενώ η επαναφορά της διανομής μερίσματος αναμένεται να ωφελήσει τη μετοχή, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Βασικό ρίσκο η αξιολόγηση

Το βασικό πτωτικό ρίσκο για την αγορά είναι ενδεχόμενη χρονική επέκταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ως τον Ιούλιο. Την ίδια στιγμή, η υιοθέτηση ενός ακόμη πακέτου μέτρων λιτότητας, εάν δεν συνοδευτεί από δομικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v