Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Τι προβλέπουν τρεις ΑΧΕ για το 6μηνο

Βελτίωση της καθαρής κερδοφορίας της Jumbo σε ποσοστό που κυμαίνεται από 20% έως 21,7% για το α’ εξάμηνο της χρήσης της, προβλέπουν οι Marfin Analysis, Εθνική-Π&Κ και Eurobank στα πρωινά reports τους.

Jumbo: Τι προβλέπουν τρεις ΑΧΕ για το 6μηνο
Βελτίωση της καθαρής κερδοφορίας της Jumbo σε ποσοστό που κυμαίνεται από 20% έως 21,7% για το α’ εξάμηνο της χρήσης της, προβλέπουν οι Marfin Analysis, Εθνική-Π&Κ και Eurobank στα πρωινά reports τους. Πιο αναλυτικά:

Καθαρά κέρδη ύψους 48,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,1% σε ετήσια βάση, αναμένει η Marfin Analysis ότι θα ανακοινώσει η Jumbo για το εξάμηνο, ενώ η εκτίμηση της χρηματιστηριακής κάνει λόγο για τις πωλήσεις κάνει λόγο για 238,5 εκατ. ευρώ, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, ενώ τα EBITDA αναμένονται στα 71,6 εκατ. ευρώ (+18,9% σε ετήσια βάση) με βελτιωμένο περιθώριο στο 30% (έναντι 29,6% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι).

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις κατέγραψαν 17,4% άνοδο στο εξάμηνο (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2007) και τα καθαρά κέρδη αύξηση 20-22%. Επίσης η διοίκηση διατηρεί τις εκτιμήσεις της για άνοδο πωλήσεων και καθαρών κερδών στο έτος στο 15%, χωρίς να προχωράει σε θετική αναθεώρηση λόγω μίας σειράς από απρόβλεπτους αρνητικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και η απεργία στα λιμάνια.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πιθανότατα θα προβεί σε αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων της κατά περίπου 5%, διατηρώντας όμως τις εκτιμήσεις της υψηλότερα από αυτές της διοίκησης. Τονίζει ότι παραμένει θετική για τις προοπτικές για της εταιρείας, ωστόσο επισημαίνει το πολύπλοκο περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί ο όμιλος, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το αυξημένο κόστος χρήματος στην Κίνα, την αύξηση του

κόστους πρώτων υλών και μεταφορών, και την επιβράδυνση των φορτώσεων καθώς επίσης και τις πιθανές επιπτώσεις από τις απεργίες στα λιμάνια.

Η Εθνική-Π&Κ από την πλευρά της εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη της Jumbo θα διαμορφωθούν κατά 20% υψηλότερα, στα 47,6 εκατ. ευρώ, με πωλήσεις ενισχυμένες κατά 17,4% στα 238,5 εκατ. ευρώ και EBITDA ύψους 72,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,4%.

Για το β’ τρίμηνο της χρήσης, η Εθνική-Π&Κ αναμένει άνοδο πωλήσεων κατά 16,9% στα 149,1 εκατ. ευρώ, ενίσχυση των καθαρών κερδών κατά 18,5% στα 34,3 εκατ. ευρώ και των EBITDA κατά 20% στα 51,3 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως τα μεγέθη του β’ τριμήνου επηρεάστηκαν αρνητικά από την λειτουργία των καταστημάτων μόνο μία Κυριακή στη διάρκεια των Χριστουγέννων του 2007, έναντι 2 Κυριακών την προηγούμενη χρονιά, αλλά και από την επιβολή έκτακτη φόρου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, εκτιμά πως για ένα ακόμα τρίμηνο οι αποτελεσματικές προμήθειες από ξένες εταιρείες (κυρίως από την Κίνα) και οι ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες, θα επηρεάσουν θετικά την κερδοφορία.

Η Eurobank Securities αναμένει κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 21,7% στα 48,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως η Jumbo παραμένει ένα ”story” υψηλής ανάπτυξης, λόγω της συνεχιζόμενης επέκτασης του δικτύου της στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επισημαίνει παράλληλα πως διατηρεί την θετική της άποψη για την εταιρεία.

Η Jumbo, όπως αναφέρουν οι χρηματιστηριακές, εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το β’ τρίμηνο- α’ εξάμηνο της χρήσης 2007-2008 σήμερα, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v