Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Παραμένει αισιόδοξη για ελληνικές τράπεζες

Διατηρεί την αισιοδοξία της για τον κλάδο των ελληνικών τραπεζών η Citi, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 7/3, ενώ στις κορυφαίες επιλογές της περιλαμβάνει την Τράπεζα Κύπρου, τη Marfin Popular Bank και την Εθνική Τράπεζα. Μείωση τιμής-στόχου για δέκα τράπεζες.

Citi: Παραμένει αισιόδοξη για ελληνικές τράπεζες
Διατηρεί την αισιοδοξία της για τον κλάδο των ελληνικών τραπεζών η Citi, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 7/3, ενώ στις κορυφαίες επιλογές της περιλαμβάνει την Τράπεζα Κύπρου, τη Marfin Popular Bank και την Εθνική Τράπεζα.

Ο διεθνής οίκος, στην έκθεσή του, παραθέτει μεταξύ άλλων τις νέες, μειωμένες τιμές-στόχους που έχει θέσει για δέκα τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η τιμή-στόχος για την Αγροτική μειώνεται στα 2,5 ευρώ, από 2,75 ευρώ, με σύσταση ”sell”, η τιμή για την Alpha Bank μειώνεται στα 28 ευρώ, από 32 ευρώ προηγουμένως, με ”buy”, για τη Eurobank δίνεται νέα τιμή στα 28 ευρώ ανά μετοχή, από 30 ευρώ προηγουμένως, με ”buy”, ενώ στα 20 ευρώ μειώνεται η τιμή-στόχος για την Εμπορική, από 22 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση ”hold”.

Επίσης, η τιμή-στόχος για την Εθνική διαμορφώνεται χαμηλότερα στα 52 ευρώ ανά μετοχή, από 55 ευρώ, με σύσταση ”buy”, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 30 ευρώ, από 35 ευρώ, με ”buy”, για το Τ.Τ. η τιμή μειώνεται στα 10 ευρώ από 13 ευρώ με σύσταση ”hold”, η τιμή για την Τράπεζα Κύπρου διαμορφώνεται στα 15 ευρώ ανά μετοχή από 17 ευρώ προηγουμένως με σύσταση ”buy”, για την Ελληνική Τράπεζα στα 5,25 ευρώ από 6 ευρώ με σύσταση ”buy” και, τέλος, η τιμή-στόχος για την ΜΡΒ μειώνεται στα 11 ευρώ, από 12 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση ”buy”.

Στην έκθεση της Citi, που τιτλοφορείται ”From hero to zero”, αναφέρεται ότι από τις αρχές του 2003 έως τα τέλη του 2007 ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος κατέγραψε άνοδο της τάξης του 350%, έναντι ανόδου περίπου 100% για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Έχοντας αγγίξει την ”κορυφή” μετά τις ευρωπαϊκές τράπεζες, το ”sell-off” στις ελληνικές τράπεζες εκδηλώθηκε με καθυστέρηση. Μέχρι στιγμής φέτος, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 25%, ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες εμφανίζουν πτώση 20%.

Οι περισσότερες από τις ελληνικές τράπεζες κινούνται σε ”ρυθμό bull market”, σημειώνει ο διεθνής οίκος: Οι βασικές δραστηριότητες ενισχύθηκαν το 2007, με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα κέρδη για το σύνολο της χρήσης να διαμορφώνονται υψηλότερα κατά 45% για τις μεγάλες τράπεζες. Για το 2008 - 2010, τα περισσότερα επιχειρησιακά σχέδια των τραπεζών κάνουν λόγο για άνοδο της κερδοφορίας κατά 20%. Ωστόσο, οι επενδυτές κινούνται σε ”ρυθμό bear market”: Είτε εμφανίζονται σκεπτικοί σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια είτε δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Πέραν της γενικότερης απροθυμίας να πληρώσουν για ανάπτυξη, οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με τη Νέα Ευρώπη, τη χρηματοδότηση και τον αυξημένο ανταγωνισμό.

Η Citi σημειώνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αναπτυχθούν και να διατηρούν ισχυρούς ισολογισμούς και ότι οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v