Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιθώρια ανόδου ως 48% στις τράπεζες βλέπει η Axia

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν «αλώβητες» από το stress test ενώ προβλέπει ότι θα καταφέρουν να περάσουν τον πήχη στη μείωση των κόκκινων δανείων ως το 2019. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές-στόχοι.

Περιθώρια ανόδου ως 48% στις τράπεζες βλέπει η Axia

Τη σύσταση «buy» για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών διατηρεί η Axia σε έκθεσή της στην οποία συμπεριλαμβάνει και τα αποτελέσματα 2017 των ομίλων. 

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 2,60 ευρώ για την Alpha Bank (περιθώριο ανόδου 26%), στα 1,19 ευρώ για τη Eurobank (περιθώριο 28%), στα 0,36 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο 13%) και στα 4,59 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (περιθώριο ανόδου 48%). 

Ο οίκος σημειώνει ότι πλέον αισθάνεται πιο άνετα με το σενάριο που έχει καταγράψει και σε προηγούμενες εκθέσεις του για διαχειρίσιμες επιπτώσεις από την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 9 και για αποτελέσματα από το stress test που δεν θα οδηγήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου τις τράπεζες, μετά και τις τελευταίες σχετικές δηλώσεις από τον επικεφαλής της ΤτΕ και τον CEO της Εθνικής.

Τα κόκκινα δάνεια 

Στο μέτωπο των NPLs, η Axia εκτιμά, μετά από συζητήσεις με επενδυτές στην Αθήνα, ότι οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων προβληματικών δανείων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν θα λάβουν χώρα σε καλύτερες τιμές από ότι προσδοκά η αγορά.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει, μετά και τις συζητήσεις της με τις διοικήσεις των τραπεζών, ότι οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων το 2019 θα επιτευχθούν ή θα ξεπεραστούν, διατηρώντας ισχυρούς κεφαλαιακούς δείκτες. 

Δεδομένων των οικονομικών εξελίξεων και των τελευταίων πολιτικών σεναρίων, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι τραπεζικές μετοχές θα εισέλθουν σε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, τουλάχιστον ως το 2019. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v