Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αλλαγές στην κλαδοποίηση των εισηγμένων

Τη μετάταξη 10 εισηγμένων εταιριών σε άλλους κλάδους ανακοίνωσε η Επιτροπή ταξινόμησης του ΧΑ, ενώ παράλληλα διασπάται ο κλάδος ψυχαγωγίας και δημιουργείται νέος κλάδος ”Gaming”, στον οποίο θα συμμετέχουν ο ΟΠΑΠ και η Hyatt Regency. Επίσης, αναβλήθηκε η έγκριση από το Δ.Σ. του ΧΑ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά της Καμπάς.

ΧΑ: Αλλαγές στην κλαδοποίηση  των εισηγμένων
Η Επιτροπή Ταξινόμησης των εισηγμένων εταιριών του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίαση τις ακόλουθες αλλαγές οι οποίες θα ισχύουν αμέσως μετά το κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίασης της 21ης Οκτωβρίου 2002:

1. INFORM Π. ΛΥΚΟΣ: Από τον κλάδο των Εκδόσεων και Εκτυπώσεων μετατάσσεται στην Πληροφορική.

2. ALTEC: Από τον κλάδο Είδη και λύσεις Πληροφορικής μετατάσσεται στην Πληροφορική.

3. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Από τον κλάδο Χονδικό Εμπόριο, μετατάσσεται στον κλάδο Γεωργία και Κτηνοτροφία.

4. ΔΟΥΡΟΣ: Από τον κλάδο Χονδικό Εμπόριο, μετατάσσεται στα Είδη Ενδυμασίας.

5. ΝΤΕΣΠΕΚ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Είδη και λύσεις Πληροφορικής μετατάσσεται, στον κλάδο Εταιρίες Συμμετοχών και Παροχής Συμβουλών.

6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ: Aπό τον κλάδο Σημαντικών Αλλαγών - Δραστηριότητας, μετατάσσεται στον κλάδο Εταιρίες Συμμετοχών και Παροχής Συμβουλών.

7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Aπό τον κλάδο Σημαντικών Αλλαγών - Δραστηριότητας, μετατάσσεται στον κλάδο Εταιρίες Συμμετοχών και Παροχής Συμβουλών.

8.PLIAS: Aπό τον κλάδο Σημαντικών Αλλαγών - Δραστηριότητας, μετατάσσεται στον κλάδο Χημικά.

9. ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ: Aπό τον κλάδο Σημαντικών Αλλαγών - Δραστηριότητας, μετατάσσεται στον κλάδο Τρόφιμα.

10. Γ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ: Aπό τον κλάδο Kλωστοϋφαντουργία, μετατάσσεται στον κλάδο Σημαντικών Αλλαγών - Δραστηριότητας.

Επίσης, ανακοινώνεται η διάσπαση του κλάδου Ψυχαγωγία και η δημιουργία ενός νέου κλάδου με την ονομασία Τυχερά παιχνίδια/Gaming. Οι εταιρίες που θα συμμετέχουν στον νέο αυτό κλάδο είναι οι: ΟΠΑΠ και HYATT REGENCY ΞΕΝ. & ΤΟΥΡ.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την κάτωθι τροποποίηση στους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης και Λειτουργίας του Προσδιορισμού των Κλάδων στην Αγορά Μετοχών:

* Στον Κλάδο των Σημαντικών Εταιρικών Αλλαγών Ταξινομούνται οι εταιρίες που μία σημαντική αλλαγή έχει λάβει χώρα στη δομή της εταιρίας ως αποτέλεσμα μίας εταιρικής πράξης (όπως αλλαγή δραστηριότητας, συγχώνευση ή διάσπαση).

Η ταξινόμηση της εταιρίας στον κλάδο γίνεται ύστερα από τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας για εταιρικές ενέργειες (π.χ. απόσχιση κλάδου κύριας δραστηριότητας, αλλαγή δραστηριότητας κλπ.) η οποία και προηγείται των μετέπειτα τυπικών διαδικασιών όπως έκδοση ενημερωτικού δελτίου, γενικής συνέλευσης κλπ.

* Η Ταξινόμηση της εταιρίας σε άλλο Κλάδο μπορεί να επανεκτιμηθεί μόνο κατά τις τακτικές συναντήσεις της Επιτροπής Ταξινόμησης και μόνο στη βάση των οικονομικών καταστάσεων (Δεδομένα Εισόδου Ταξινόμησης, Κανόνας 2.2) που θα δημοσιευτούν από την εταιρία. Δεν θα πραγματοποιούνται αλλαγές στην Ταξινόμηση στη βάση επιθυμιών ή προσδοκιών για ανάληψη δράσης, ισχυρισμών, διαβεβαιώσεων ή φιλοδοξιών των διευθυντικών στελεχών της εταιρίας.

Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση εταιριών οι οποίες προέρχονται από απόσχιση κλάδου κύριας δραστηριότητας και μετατροπής τους σε εταιρίες συμμετοχών (holding) και οι οποίες θα τοποθετούνται κατά την επόμενη τακτική συνάντηση της Επιτροπής Ταξινόμησης στον κλάδο συμμετοχών χωρίς την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των οικονομικών καταστάσεων.

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίασή του την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.321.000 νέων δωρεάν κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ”ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.” και την εισαγωγή τίτλων Ελληνικού Δημοσίου εκδόσεως 1-7-02 έως και 30-9-02

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την σημερινή συνεδρίασή του ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.” από 0,2935 Ευρώ σε 0,30 Ευρώ.

Επίσης το Δ.Σ. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την αίτηση της εταιρίας ”ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΑΧΕ” για την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή τύπου Α΄ στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α.

Τέλος, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας Καμπάς για αύξηση κεφαλαίου με μετρητά.

Η Διοίκηση του ΧΑΑ συνεχίζει τη συνεδρίασή της με το κύριο θέμα αυτής, τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v