Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Η Folli Follie, οι καθυστερήσεις και η επιστολή στην QCM

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν εντέλει οι ρυθμιστικές αρχές. Το σκανάρισμα των επενδυτικών κινήσεων και τα νέα ραντεβού με τον όμιλο, που καλείται να ανακοινώσει ελεγκτική εταιρεία. Τι ζητούν από το hedge fund.

Κεφαλαιαγορά: Η Folli Follie, οι καθυστερήσεις και η επιστολή στην QCM

Επίσπευση των ελέγχων και ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα πόρισμα σχετικά με την υπόθεση Folli Follie, επιχειρείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μετά την κατά πολλούς αμήχανη και σίγουρα όχι ακαριαία πρώτη αντίδραση των εκπροσώπων της εποπτικής αρχής και με τις πρώτες «αντιδράσεις-ντόμινο» να είναι ήδη γεγονός, η Ε.Κ. φαίνεται πως «ταρακουνήθηκε» επαρκώς.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ. Χαράλαμπος Γκότσης -που από τη Δευτέρα βρισκόταν στη Βουδαπέστη προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση της IOSCO- επέστρεψε εσπευσμένα χθες το βράδυ στην Αθήνα, αν και το αρχικό του πλάνο προέβλεπε επιστροφή στο τέλος της εβδομάδας.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ μελών της διοίκησης της Ε.Κ. και στελεχών της εισηγμένης εταιρείας, κάτι που πιθανότατα θα επαναληφθεί και σήμερα. Το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί η FF Group θα πρέπει να ανακοινώσει την αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, η οποία θα προβεί σε πρόσθετο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για τη χρήση του 2017.

Έχει ήδη ξεκινήσει από την ΕΛΤΕ ποιοτικός έλεγχος της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή της FF Group επί των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, έχει ήδη φτάσει στα γραφεία του Quintessential Capital Management επιστολή από την Ε.Κ., η οποία δίνει χρονική προθεσμία το αργότερο έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να λάβει αναλυτική επεξήγηση και τεκμηρίωση όλων των επιχειρημάτων που παρατίθενται σε σχετική έκθεση, με ταυτόχρονή προσκόμιση των σχετικών στοιχείων.

Ο έλεγχος όλων των συναλλαγών επί του τίτλου της Folli Follie τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις έχει ήδη ξεκινήσει από την εποπτική αρχή ενώ μετά το χθεσινό φαινόμενο στους τίτλους Intracom, Intralot, Intrakat, η Ε.Κ. προτίθεται να πραγματοποιήσει αντίστοιχους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν «κοινές αφετηρίες» για κάποιες από τις συναλλαγές αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v