Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς «υποδέχθηκαν» UBS, Μorgan Stanley το β' τρίμηνο Eurobank και Alpha

Πού εστιάζουν οι δύο διεθνείς οίκοι στα αποτελέσματα των Eurobank και Alpha Bank. Το ζήτημα της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Διατηρούν τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές.

Πώς «υποδέχθηκαν» UBS, Μorgan Stanley το β τρίμηνο Eurobank και Alpha

Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα β' τριμήνου των Alpha Bank και Eurobank παρουσιάζουν οι UBS και Μorgan Stanley. Εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), ενώ δεν αλλάζουν τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές των δύο τραπεζών.

Η UBS τονίζει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της τράπεζας το β' τρίμηνο διαμορφώθηκαν ανάλογα με τις εκτιμήσεις της. Τα καθαρά έσοδα από τόκους κινήθηκαν σταθεροποιητικά, ενώ τα έσοδα από τις προμήθειες ενισχύθηκαν.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε τριμηνιαίο επίπεδο και κινήθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις της UBS. O διεθνής οίκος «στέκεται» στην πρόβλεψη της διοίκησης της Eurobank για υπέρβαση των στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων φέτος.

Η μείωση των NPEs θα προέλθει εν μέρει και από την πώληση χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο ένα αναθεωρημένο πλάνο για τη μείωση των NPEs, τονίζει η UBS.

Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο του 0,97 ευρώ και τη σύσταση neutral για τη μετοχή της τράπεζας.

Από την πλευρά της, η Morgan Stanley τονίζει ότι τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο β' τρίμηνο κινήθηκαν υψηλότερα των προβλέψεών της, ενώ χαρακτηρίζει θετικές τις τάσεις που καταγράφηκαν στα έσοδα και στις δαπάνες. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του ενεργητικού, η τράπεζα κατέγραψε θετικές τάσεις στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), υπογραμμίζει ο διεθνής οίκος.

Παράλληλα ξεχωρίζει τον αρνητικό σχηματισμό των NPΕs στο β' τρίμηνο αλλά και την απόφαση της τράπεζας για τιτλοποίηση στεγαστικών ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση του 1,05 ευρώ και τη σύσταση equalweight για τον τίτλο της Eurobank, ενώ προβλέπει θετική αντίδραση από τις μετοχές της τράπεζας.

Alpha Bank

Σε ό,τι αφορά την Alpha, η UBS αναφέρει ότι τα έσοδα β' τριμήνου της τράπεζας ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις. Ωστόσο οι προβλέψεις που πήρε η Alpha έπληξαν τα τελικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο. Η UBS χαρακτηρίζει ισχυρές τις ροές καταθέσεων προς την τράπεζα, ενώ τονίζει ότι η χρηματοδότηση από τον ELA μειώθηκε περαιτέρω κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε το guidance για τα καθαρά έσοδα από τόκους φέτος, σημειώνει η UBS, ενώ εκτιμά ότι τα οφέλη από την εθελούσια έξοδο θα φανούν στις δαπάνες από το τρίτο τρίμηνο και μετά. Παράλληλα τονίζει ότι η Alpha θα καταθέσει τον Σεπτέμβριο ένα αναθεωρημένο σχέδιο για τη μείωση των NPEs.

Η UBS διατηρεί την τιμή-στόχο των 2 ευρώ και τη σύσταση neutral για τη μετοχή της τράπεζας.

Από την πλευρά της, η Morgan Stanley αναφέρει ότι οι προβλέψεις της τράπεζας προκάλεσαν πιέσεις στα αποτελέσματα του β' τριμήνου παρά τις ισχυρές τάσεις που καταγράφονται στα αποτελέσματα χρήσης. Η Morgan Stanley εμφανίζεται επιφυλακτικότερη για τις τάσεις μείωσης των NPEs, τις οποίες χαρακτηρίζει απογοητευτικές.

Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 2,10 ευρώ και τη σύσταση equalweight για τη μετοχή της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v