Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Από τα ασφαλέστερα «στοιχήματα» ο ΟΤΕ

Ο οίκος σημειώνει ότι η συνολική απόδοση του ΟΤΕ στους μετόχους, που διαμορφώνεται στο 8%, είναι μια από τις υψηλότερες και ασφαλέστερες στον κλάδο.

Morgan Stanley: Από τα ασφαλέστερα «στοιχήματα» ο ΟΤΕ

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 15 ευρώ, δίνει η Morgan Stanley ενώ διατηρεί τη σύσταση "overweight" μετά και τα αποτελέσματα εξαμήνου του Οργανισμού. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, κατά τη διάρκεια της κρίσης, πολλοί επενδυτές απέφευγαν τον OΤΕ. 

Πλέον όμως, η Ελλάδα έχει βγεί από το πρόγραμμα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 100 μονάδες βάσης μόνο το Σεπτέμβριο και ο φορολογικός συντελεστής ενδέχεται να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 25%. 

Ως εκ τούτου, ο οίκος σημειώνει ότι η συνολική απόδοση του OΤΕ στους μετόχους, που διαμορφώνεται στο 8%, είναι μια από τις υψηλότερες και ασφαλέστερες στον κλάδο.  

Τα θετικά στοιχεία

Στα θετικά για τη μετοχή, οι αναλυτές προσμετρούν τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση του συντελεστή εταιρικών κερδών στο 25% από 29% σήμερα. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης εξαγγελίας προσθέτει αξία περί το μισό ευρώ στην τιμή της μετοχής του OΤΕ σύμφωνα με την έκθεση.

Επισημαίνουν, επίσης, πως η συνολική απόδοση που θα προσφέρει ο ΟΤΕ στους μετόχους του θα κινηθεί περί το 8% και το 2019 και το 2020. Μάλιστα, θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόδοση μπορεί να αποδειχθεί συντηρητική καθώς στην ανάλυσή τους συνυπολογίζουν τα αυξημένα κόστη για αγορά φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και αναδιοργάνωσης.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley υποστηρίζουν πως αξιολογούν θετικά την εταιρεία και τα θεμελιώδη μεγέθη και πιστεύουν πως η διοίκηση «ακολούθησε τη σωστή στρατηγική, με έμφαση στο VDSL και στην τηλεόραση / περιεχόμενο, περιορίζοντας την απώλεια συνδέσεων και αυξάνοντας τους συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών και τηλεόρασης».

Ταυτόχρονα «οι συνεχιζόμενες προσπάθειες μείωσης του προσωπικού και βελτίωση της αποδοτικότητας κατά τα τελευταία χρόνια ώθησαν προς τα πάνω τα περιθώρια στην Ελλάδα».

Επίσης, οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και η πρόσθετη ρευστότητα οδήγησαν σε σημαντικό περιορισμό του δανεισμού του ομίλου. Έτσι η διοίκηση «είχε το περιθώριο για σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο και το περιεχόμενο ώστε να διαφοροποιήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει» ο ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v