Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ανακουφίζει τώρα τους διεθνείς επενδυτές

Οι προσδοκίες για άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε ό,τι αφορά τον εμπορικό πόλεμο και η έκπληξη της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας συντηρούν θετικό κλίμα. Οι εκτιμήσεις για τη σχέση ευρώ-δολαρίου.

Τι ανακουφίζει τώρα τους διεθνείς επενδυτές

Το συναίσθημα των επενδυτών έλαβε χθες ώθηση και οι παγκόσμιες μετοχές ανέβηκαν, υπό την ηγεσία της Ασίας, μετά από δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου κινεζικών εμπορικών συναλλαγών, ο οποίος είπε ότι η Κίνα έχει λάβει πρόσκληση για νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών. Αν και τα κέρδη αργότερα μετριάστηκαν από ένα σχόλιο του προέδρου Trump ότι δεν αισθάνεται «πίεση» για την επίλυση του εμπορικού πολέμου, ο δείκτης S&P 500 κατάφερε να αυξηθεί κατά 0,5% και ο Nasdaq κατά 0,8%. Ενώ οι δυνατότητες μιας εμπορικής συμφωνίας βραχυπρόθεσμα παραμένουν περιορισμένες, η επανάληψη του διαλόγου θα μπορούσε να μας δημιουργήσει μια αίσθηση αισιοδοξίας και να υποστηριχθούν οι αγορές, κατά την άποψή μας.

■ Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης των αμερικανικών τιμών καταναλωτή αυξήθηκε λιγότερο απ’ ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, με τον ΔΤΚ (δείκτης τιμών καταναλωτή) του πληθωρισμού στο 2,2% έναντι του 2,4%, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ. Η ελαφρώς επιθετική στάση της ΕΚΤ, με ισορροπημένους κινδύνους για την ανάπτυξη και την αναγνώριση της υποκείμενης αύξησης των μισθών, άσκησε επίσης πίεση στο δολάριο ΗΠΑ, οδηγώντας το EUR/USD υψηλότερα, στο 1,1690. Συνεχίζουμε να βλέπουμε το ευρώ/δολάρια ΗΠΑ να παραμένει κινούμενο στα όρια που διαμορφώνουν οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι εκδήλωσης αμφίπλευρων γεγονότων στην Ευρωζώνη και στις ΗΠΑ.

■ Στην Τουρκία, η Κεντρική Τράπεζα εξέπληξε την αγορά αυξάνοντας το επιτόκιο κατά 625 μονάδες βάσης στο 24%, στο ανώτατο άκρο των προσδοκιών της αγοράς, οδηγώντας σε ανακούφιση την τουρκική λίρα (TRY), η οποία εκτιμάται σε 6,14 έναντι του USD (δολάριο ΗΠΑ). Στην άλλη άκρη της Ευρώπης, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο της νομισματικής πολιτικής της, η ισοτιμία GBP/USD σημείωσε επίσης άνοδο 1,3120 μονάδες, με αποτέλεσμα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v