Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Λαζαρίδης: Οι ξένοι επενδυτές εστιάζουν σε επιμέρους εισηγμένες

Σε δεύτερο πλάνο το μακροοικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ. Τα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη, «όπλο» για την εγχώρια αγορά, πονοκέφαλος η έλλειψη νέων εισαγωγών επιχειρήσεων.

Σ. Λαζαρίδης: Οι ξένοι επενδυτές εστιάζουν σε επιμέρους εισηγμένες

Στα σχέδια των επιμέρους εισηγμένων επιχειρήσεων και λιγότερο στο μακροοικονομικό περιβάλλον εστιάζουν φέτος οι επενδυτές, δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg στο περιθώριο του 13ου Roadshow στο Λονδίνο.

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε από πλευράς εισηγμένων με 31 συμμετοχές, νούμερο που είχε να καταγραφεί από το 2009. Εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ σημείωσε ότι τα τελευταία επτά χρόνια είδαμε διαφορετικά κύματα ενδιαφέροντος από επενδυτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το στοιχείο που δίνει πλεονέκτημα στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι η σημαντική άνοδος στα καθαρά έσοδα, η οποία έφτασε το 32% φέτος. Συμπλήρωσε δε ότι καταγράφεται 70% αύξηση στα EBITDA στην τελευταία πενταετία.

Κλήθηκε να σχολιάσει το κατά πόσο απασχολεί τους ξένους επενδυτές το πολιτικό κλίμα και οι επερχόμενες εκλογές. Επ’ αυτού σημείωσε ότι η πολιτική κατάσταση πάντα απασχολεί τους επενδυτές, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είδαμε απόσυρση ενδιαφέροντος.

Ερωτήθηκε και για το πώς βλέπουν οι επενδυτές τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται για το θέμα της περικοπής των συντάξεων και αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι συζητήσεις που βλέπουμε στην κυβέρνηση είναι υπέρ των επιχειρήσεων (pro business).

Οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στα σχέδια των επιχειρήσεων, στα πλάνα και στις προβλέψεις τους για το πώς θα κινηθούν τα επόμενα χρόνια. Το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι σε δεύτερο πλάνο, τόνισε.

Εκτίμησε, τέλος, ότι η έλλειψη εισαγωγών εταιρειών (IPOs) είναι η αχίλλειος πτέρνα για το ελληνικό χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v