Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μηνύματα στις αγορές από τους δείκτες PMI

Η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας είναι απίθανο να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία προς το παρόν, τονίζει η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί μια επενδυτική στρατηγική υπέρ της ανάπτυξης που ευνοεί τις μετοχές.

Τα μηνύματα στις αγορές από τους δείκτες PMI

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με ανάμεικτα συναισθήματα την Παρασκευή, με τον S&P 500 και τον NASDAQ να υποχωρούν, αλλά με τον Dow Jones να κλείνει υψηλότερα. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI των Ηνωμένων Πολιτειών για το Σεπτέμβριο έπεσε σε χαμηλό 17 μηνών, 53,4 μονάδες. Αντίθετα, η διάθεση στην Ευρώπη και την Ασία παρέμεινε αισιόδοξη με σταθερά κέρδη στα περισσότερα χρηματιστήρια. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI της Σαγκάης σημείωσε άνοδο 2,5%, με την ελπίδα ότι η πρόσφατη πολιτική στήριξη της Κίνας θα αντισταθμίσει τα αρνητικά της εμπορικής διαμάχης της με τις ΗΠΑ.

Παρά το βελτιωμένο κλίμα, οι εμπορικές αβεβαιότητες εξακολουθούν να παραμένουν, σύμφωνα με αναφορές, με την Κίνα να διακόπτει τις προγραμματισμένες συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, η εμπορική σύγκρουση είναι απίθανο να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία προς το παρόν. Ως εκ τούτου, διατηρούμε μια επενδυτική στρατηγική υπέρ της ανάπτυξης που ευνοεί τις μετοχές, διατηρώντας παράλληλα υπόψη μας τους κινδύνους που σχετίζονται με τη μείωση αποδόσεων.

O σύνθετος PMI της Ευρωζώνης για το Σεπτέμβριο υποχώρησε κατά 54,2 μονάδες σε σύγκριση με τις 54,5 μονάδες τον Αύγουστο. Αυτό οφειλόταν κυρίως σε έναν πιο ήπιο μεταποιητικό τομέα, ο οποίος αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις ισχυρότερες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών. Παρόλα αυτά, ο σύνθετος PMI έχει κινηθεί ουσιαστικά πλαγίως κατά τους τελευταίους μήνες και συνεχίζει να δείχνει ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης σταθεροποιείται σε υψηλότερα ποσοστά. Καθώς οι πιέσεις στις τιμές συνεχίζουν να υφίστανται, πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε καλό δρόμο για να τερματίσει την ποσοτική της χαλάρωση τον Δεκέμβριο του 2018 και να αρχίσει την αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβρη του 2019.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ. 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κ.λπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v