Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένη η αποστροφή κινδύνου από τους επενδυτές

Η υποχώρηση των μετοχών σε ευρωζώνη και ΗΠΑ, οι εκτιμήσεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό και γιατί η χρηματιστηριακή παραμένει θετική για τις ενεργειακές μετοχές.

Αυξημένη η αποστροφή κινδύνου από τους επενδυτές

Οι αποδόσεις του δημόσιου τομέα παρέμειναν στο επίκεντρο της Τετάρτης και μειώθηκαν κατά μήκος της καμπύλης της αυξημένης αποστροφής κινδύνου. Ειδικότερα, η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ υποχώρησε 4,3 μονάδες βάσης, για να κλείσει στο 3,16%. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ έπεσαν, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν πρoσεκτικοί. Στην Ευρώπη, οι ανησυχίες σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 συνέχισαν να απασχολούν.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες του Σεπτεμβρίου. Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή, με τα στοιχεία που θα έχουμε αργότερα σήμερα, αναμένεται να σημειώσει ελαφρά αύξηση του ΑΕ τον Σεπτέμβριο, αλλά αναμένουμε ότι η βασική ανάγνωση θα διατηρηθεί σταθερή στο 2,2%. Συνολικά, αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα αυξηθεί σταδιακά μόνο τους επόμενους μήνες. Στο πλαίσιο αυτό, 10% δασμοί σε πρόσθετες κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δεν αναμένουμε ότι οι δασμοί που ισχύουν ήδη να αλλάξουν ουσιαστικά την πορεία του πληθωρισμού, καθώς εξακολουθούν να είναι μικρά συνολικά.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα, καθώς ο τυφώνας Michael ουσιαστικά έχασε το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών κεφαλαίων, αλλά είναι πιθανό να διαταράξει την κατανάλωση στη Φλόριντα και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Παραμένουμε θετικοί στα βασικά προϊόντα, αλλά προτιμούμε να έχουμε έκθεση στον ενεργειακό τομέα μέσω ενεργειακών μετοχών.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v