Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Οι προβλέψεις για κρατικά ομόλογα και ευρώ

Διατηρούμε την ουδέτερη στάση για το ευρώ, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων, τονίζει η Nuntius. Yιοθετεί αρνητική άποψη στις επενδύσεις σε ακίνητα, δεδομένης της προοπτικής αύξησης των πραγματικών επιτοκίων.

Nuntius: Οι προβλέψεις για κρατικά ομόλογα και ευρώ

Οι παγκόσμιες μετοχές παρέμειναν υπό πίεση την Πέμπτη και οι τρεις κύριοι δείκτες των αμερικανικών αγορών έκλεισαν χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 σημείωσε την έκτη ευθεία πτώση του, κλείνοντας κατά 2,1% χαμηλότερα, στα 2.728,37. Νωρίτερα, η ευρωπαϊκή και η ασιατική αγορά μετοχών δεν γλίτωσαν την πτώση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Shanghai Composite Index υποχώρησε 5,2% -η χειρότερη μείωση από τον Φεβρουάριο του 2016. Παρά την αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς, παραμένουμε θετικοί στην παγκόσμια ανάπτυξη και διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τις μετοχές και τα εμπορεύματα.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά στο 3,15%, για τον χαμηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Τόσο ο συνολικός όσο και ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% του ΑΕΠ, και οι δύο είναι χαμηλότεροι από τις προβλέψεις του 0,2% και βοήθησαν στην άμβλυνση των ανησυχιών για τον πληθωρισμό. Ενόψει του βελτιωμένου λόγου ανταμοιβής κινδύνου, μεταβάλλουμε την αρνητική μας άποψη για κρατικά ομόλογα.

Αντίθετα, έχουμε αρνητική άποψη στις επενδύσεις σε ακίνητα, δεδομένης της προοπτικής αύξησης των πραγματικών επιτοκίων.

Το δολάριο εξασθένησε τη νύχτα. Αντίθετα, το ευρώ ανέκαμψε μετά τη δημοσίευση των τελευταίων πρακτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δείχνουν ότι δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων φέτος.

Διατηρούμε την ουδέτερη στάση για το ευρώ, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων, αλλά παραμένουμε θετικοί στα νομίσματα της βρετανικής λίρας και των αναδυόμενων αγορών λόγω των ελκυστικών αποτιμήσεών τους.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v